Θάλασσα βαθιά, σε αγαπώ γιατί μου μοιάζεις...

Μια θάλασσα για να την πιεις στο ποτήρι, απλώνεται αυτή την εποχή γύρω από τις παράκτιες περιοχές της Πάτρας από το Ρίο έως τον Ψαθόπυργο και την Ροδινή και από τα Βραχνέικα έως τα Νιφορέικα και το Καλαμάκι. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνεχίζουν τα μπάνια τους, μέσα Οκτώβρη, πηγαίνοντας για μία βουτιά τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, απολαμβάνοντας όπως λένε τις πιο όμορφες θάλασσες, μη θέλοντας να βγουν από τα νερά τους. Θάλασσες πιο ζεστές ακόμα και από την περίοδο των μηνών του καλοκαιριού αφού η θερμοκρασία του νερού παραμένει υψηλή. 

Όσο για το έξω, η ζέστη και οι θερμοκρασίες βολεύουν τους φθινοπωρινούς κολυμβητές αφού με μια πετσέτα αμέσως μόλις βγεις από το νερό, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Άλλωστε τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες ο ήλιος με τις μέρες που κάνει καίει ακόμα. Οπότε όσοι έχετε χρόνο μην χάνετε την ευκαιρία. 

Δείτε για παράδειγμα τις φωτογραφίες του Σωτήρη Κόρρα που ακολουθούν από την παραλία του Ψαθόπυργου για να πάρετε μία εικόνα από τις υπέροχες θάλασσες του Οκτωβρίου.