"To μήνυμα της 17 Νoέμβρη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο ολοκληρωτισμός και η καταπίεση αγριεύουν μέσα στην καθημερινότητα μας με διαφορετικές μορφές. To πνεύμα της χούντας των συνταγματαρχών μετουσιώθηκε στον ολοκληρωτισμό των αγορών και την τυραννία της πτωχοτραπεζοκρατίας. Η απαγόρευση του λόγου και των ιδεών έχει αντικατασταθεί από την ανελέητη προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, που παρουσιάζουν το μονόδρομο που χαράσσουν οι αγορές ενάντια στην κοινωνική ευημερία  ως τη μόνη επιλογή των πολιτών.

Oι διώξεις και οι εξορίες των πολιτών αντικαταστάθηκαν από τις κατασχέσεις σπιτιών και τους πλειστηριασμούς, με πρωταγωνιστή το ίδιο κράτος για χρέη προς αυτό με συναυτουργό τις Τράπεζες.

Η Ελλάδα σήμερα μπορεί να μη βρίσκεται στο γύψο των συνταγματαρχών αλλά ο γύψος των πλεονασμάτων και των εξαναγκαστικών δανείων είναι εξίσου τυραννικός. Τα βασανιστήρια και οι φυσικές εξοντώσεις αντικαταστάθηκαν από τα κατασχετήρια της ΑΑΔΕ οδηγώντας σε πολίτες εξίσου άβουλους και ανίκανους χωρίς ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα τανκς στους δρόμους αντικαταστάθηκαν από τον εκβιασμό των ΑΤΜ και των κλειστών τραπεζών προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη των αγορών. Το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων αντικαταστάθηκε από τις φορολογικές, ασφαλιστικές και κάθε είδους ενημερότητες καθιστώντας τους πολίτες ομήρους της χρεοδουλοπαροικίας, χωρίς τα οποία δεν μπορούν να κάνουν καμία συναλλαγή.

Οι νέοι φεύγουν πλέον όχι σαν αυτοεξόριστοι και αγωνιστές αλλά σαν οικονομικοί μετανάστες. Με τη διαφορά ότι σήμερα έχουν χάσει την ελπίδα τους και ο αγώνας και οι φωνές στο εξωτερικό έχουν πλέον σιγήσει. Η αντίσταση των νέων ανθρώπων στις 17 Νοέμβρη του 1974 απέναντι στην έλλειψη της δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης έδωσε πάλι στην Ελλάδα την ευκαιρία να αρχίσει να ονειρεύεται.

Το ποτάμι αυτό της αντίστασης ήταν ορμητικό και ικανό να σταματήσει τις διώξεις, την καταπίεση και την καταδίκη πολιτών που είχαν τότε το θάρρος να ομολογήσουν ότι ονειρεύτηκαν με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο μας. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον στο ΜεΡΑ25 καλούμε τους πολίτες και τους νέους να αναλογιστούν τη δύναμη ανατροπής που έφερε η 17 Νοέμβρη και να ανατρέψουν το έλλειμμα δημοκρατίας στην εποχή της πτωχοτραπεζοκρατίας.

Τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και πιστεύουμε σε μια καινούργια γενιά ικανή να ονειρευτεί μια σύγχρονη κοινωνία και μια σύγχρονη Ευρώπη που θα οδηγείται από τις ανάγκες του ανθρώπου και όχι από τις εντολές των αγορών" αναφέρει το μήνυμα του ΜέΡΑ25 Αχαΐας.