Είναι μία γυναίκα εντυπωσιακή που ασφαλώς και δεν χρειάζεται να ανέβει στη σκηνή για να την προσέξεις. Όταν όμως ανεβαίνει και παίρνει το μικρόφωνο στο χέρι, τότε αυτόματα σταματούν όλα. 

Δεν προσέχεις την ίδια, δεν προσέχεις τους γύρω σου, αφήνεσαι στην μαγεία της φωνής της που ξέρει να σε συνεπαίρνει και να σε ταξιδεύει. Το όνομά της είναι Μαριάννα Βούλγαρη και ήρθε στην Πάτρα πριν από εννέα χρόνια, λόγω των σπουδών της στο τμήμα της Φιλολογίας, στο Πανεπιστήμιο. 

Η καταγωγή της είναι από την Ιτέα Φωκίδας, όμως η Πάτρα είναι μια πόλη που αγάπησε τα χρόνια που ζει εδώ και όπως λέει είναι η δεύτερη πατρίδα της. Είναι μια πόλη που έχει συνδέσει με την πορεία της στο τραγούδι, ένα δρόμο που αποφάσισε να ακολουθήσει, έχοντας αγάπη για τη μουσική από νωρίς, όταν ήταν ακόμα στα θρανία του σχολείου. 

Όμως και η Πάτρα την αγάπησε και της το δείχνει σε κάθε live της. "Το πατρινό κοινό με έχει αγκαλιάσει από τις πρώτες μου εμφανίσεις! Ο βασικός λόγος που δραστηριοποιούμαι μέχρι και τώρα στην Πάτρα είναι η αποδοχή και η θερμή υποστήριξη που λαμβάνω από τον κόσμο στα live μου. Την Πάτρα τη νοιώθω σαν δεύτερη πατρίδα μου" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. 


To τραγούδι και η μουσική για τη Μαριάννα Βούλγαρη δεν είναι ένα επάγγελμα και μόνο. Είναι ένα κομμάτι που καθορίζει τη ζωή της και αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της. "Για μένα το τραγούδι είναι η μεγαλύτερη αφύπνιση και έκφραση συναισθημάτων. Από το πιο ανεβαστικό κομμάτι μέχρι το πιο μελαγχολικό.

Από την ώρα που θα ξεκινήσω τη μέρα μου μέχρι και την ώρα που θα κοιμηθώ. Είναι μια κινητήριος δύναμη που δίνει χρώμα στη ζωή μου και που πολλές φορές με κάνει να εκφράζομαι μέσα από αυτή. Ναι! Υπάρχουν μέρες που δε θα τραγουδήσω ούτε στο σπίτι μου. Αλλά δεν υπάρχουν μέρες που δε θα ακούσω μουσική". 

Το ταλέντο της είχε φανεί από νωρίς και η πρώτη φορά που έδωσε το κίνητρο στους γονείς της, δείχνοντάς τους ότι θα πρέπει να στραφούν σε μία τέτοια κατεύθυνση για αυτό το κορίτσι, ήταν όταν η Μαριάννα ήταν μόλις 8 ετών. "Ήμουν περίπου 8 χρόνων όταν η αδερφή μου (Ευτέρπη) έπαιζε ένα τραγούδι στο πιάνο.

Κάθε φορά που την άκουγα να μελετάει το συγκεκριμένο κομμάτι ("Άστα τα μαλλάκια σου") πήγαινα δίπλα της και σιγοτραγουδούσα τη μελωδία. Μια μέρα λοιπόν, καθώς έπαιζε στο πιάνο, δεν μπορούσε να συνεχίσει το κομμάτι και έψαχνε τις νότες ακολουθώντας τη φωνή μου.

Ο πατέρας μου ακούγοντας όλη αυτή τη στιγμή προβληματίστηκε! Άνοιξε την πόρτα και μόλις μας αντίκρισε μας έβαλε να παίξουμε το κομμάτι από την αρχή. Την επόμενη μέρα οι γονείς μου με πήγαν στο ωδείο και ξεκίνησα μαθήματα στο πιάνο. Πραγματικά εκείνη τη στιγμή με την αδερφή μου στο δωμάτιο δε μπορώ να την ξεχάσω". 

Μια ακόμα στιγμή που της έχει μείνει χαραγμένη από όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, ήταν η συμμετοχή της σε έναν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό τραγουδιού. "Είχα επιλεχθεί να εκπροσωπήσω το Γυμνάσιο Ιτέας" τονίζει. 

"Καταφέραμε μαζί με τον καθηγητή-μουσικό μου (ο οποίος με συνόδευε στο πιάνο) να βγούμε πρώτοι εκτός συναγωνισμού. Τα συναισθήματα "πλημμύρα". Ήταν από τις πιο έντονες και συγκινητικά φορτισμένες μου στιγμές".



Madonna-Like A Prayer (Live by Marianna Voulgari)

Από τότε βέβαια μέχρι και σήμερα που μιλάμε φρόντισε όχι μόνο να καλλιεργήσει το ταλέντο της και τη φωνή της, αλλά να κτίσει σιγά - σιγά τη δική της μουσική - τραγουδιστική προσωπικότητα. 

Μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα, όμως, η μουσική που την εκφράζει περισσότερο ως τραγουδίστρια είναι η soul και η fank. Όσο για το κομμάτι που θα ήθελε να είχε γραφτεί για αυτήν  και τον για τον καλλιτέχνη που θαυμάζει; "Πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να απαντήσω μόνο για ένα κομμάτι και μόνο για έναν καλλιτέχνη.

Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες και αγαπώ αρκετά τραγούδια ανά περιόδους. Αφού όμως πρέπει να απαντήσω μονολεκτικά θα ήθελα να είχε γραφτεί για μένα το Like A Prayer της Madonna, ενώ η αγαπημένη μου τραγουδίστρια είναι η Amy Winehouse". 

H ίδια είναι σε αρκετά καλή φάση μουσικά. "Σκοπεύω να βγάλω το πρώτο μου επίσημο τραγούδι μέσα στο 2020. Ταυτόχρονα χτίζω σταδιακά, το ύφος των νέων μου live με καινούριες εικόνες και προτάσεις".

Τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, τις έχει γνωρίσει από όταν ξεκινούσε σχεδόν την καριέρα της και συνεχίζει σε αυτές με συχνές εμφανίσεις της τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτό όμως που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι η πορεία που κτίζει η ίδια και οι επιλογές της. 

"Ήδη έχω ξεκινήσει να τραγουδάω συστηματικά στην Αθήνα, αλλά δεν είναι φέτος η πρώτη μου φορά. Από τα 18 μου και για δύο συνεχόμενα χρόνια τραγουδούσα σε μία μουσική σκηνή μαζί με τον Θάνο Καλλίρη, τον Λάμπη Λιβιεράτο και τον Μιχάλη Ρακιτζή. Ο λόγος που κάποια στιγμή σταμάτησα ήταν γιατί είχα βάλει στόχο να πάρω το πτυχίο μου" τονίζει. 

"Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια δεχόμουν προτάσεις από κάποια αθηναϊκά μαγαζιά, αλλά ένοιωθα ότι η ταυτότητά μου δεν ταίριαζε. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να δημιουργείς - φτιάχνεις την ταυτότητά σου, το στυλ σου, το image που θες για τον εαυτό σου, να το δουλεύεις για να μπορείς μετά και εσύ ο ίδιος να επιλέγεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ακολουθώ μια πορεία μέσα από live. Το δουλεύω, το χτίζω και ταυτόχρονα το απολαμβάνω". 


Όταν ανεβαίνει πάνω στη σκηνή, αυτή είναι μία μαγική στιγμή και για την ίδια.

Μια στιγμή που τη ζει, με όλη τη σημασία της λέξης. "Όταν τραγουδάω ζω τη στιγμή και τον παλμό του live. Νιώθω τυχερή που μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ και τυχερή που μπορώ να μοιράζομαι αυτές τις στιγμές με τον κόσμο και με τους εξαιρετικούς μουσικούς που έχω την τιμή να συνεργάζομαι.

Όταν τραγουδάω δεν σκέφτομαι αλλά αδημονώ να προκαλώ και να ξυπνώ συναισθήματα στον κόσμο. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι έχει τύχει να μην είμαι καλά ψυχολογικά αλλά να ερμηνεύω και να τραγουδάω καλύτερα". 

Η Μαριάννα Βούγλαρη πέρα από το να τραγουδά, ακούει μουσική στον ελεύθερο της χρόνο, παίζει πιάνο, κάνει μαθήματα φωνητικής, γυμνάζεται, ενώ λατρεύει τον κινηματογράφο και τη μαγειρική. Φέτος θα την βρίσκουμε τις Πέμπτες και τις Παρασκευές στο Cash restaurant-bar στο Κεφαλάρι και τις υπόλοιπες μέρες θα πραγματοποιεί live σε διάφορα μαγαζιά ανά την Ελλάδα, αλλά και εκτός αυτής.