Σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχει μπει και επίσημα από την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, η πόλη της Κάτω Αχαΐας, αφού στις 6:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και με την παρουσία πλήθος κόσμου οι μικροί μας φίλοι φωταγώγησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη της πιο μαγευτικής περιόδου του χρόνου για μικρούς και μεγάλους.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Ν. Μυλωνάς ανοίγοντας την εκδήλωση ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους λέγοντας πως «Με αισιοδοξία, πίστη και αυτοπεποίθηση θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και να ξαναστήσουμε το Δήμο από την αρχή! Με όραμα και αγάπη για το τόπο μας θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο που τόσο έχουμε ανάγκη και τόσο πολύ αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Είθε το 2020 να είναι η αφετηρία για ένα καλύτερο αύριο, εφαλτήριο για να πάει ο Δήμος μας μπροστά. Αλλάζουμε χρόνο, αλλάζουμε ψυχολογία, αλλάζουμε νοοτροπία….. Τις θερμότερες ευχές μου για χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο Νέο Έτος, γεμάτο υγεία, ελπίδα και ειρήνη για όλους μας.»

Κόντρα στις όποιες δυσκολίες, η Δημοτική Αρχή γέμισε την πόλη με στολίδια, λαμπιόνια και παιχνίδια έτσι ώστε να βιώσουμε το μήνυμα των ημερών με χαρά, θετική διάθεση και αισιοδοξία και να πάρουμε κάτι από την λάμψη των Χριστουγέννων.

Και μιας και τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αποκλειστικά αφιερωμένη στα παιδιά, μα και σε όσους αισθάνονται παιδιά μια σειρά από ιδιαίτερες δράσεις ξεκίνησε με τη φωταγώγηση του δέντρου και θα συνεχιστεί στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου με ανιματέρ, ξυλοπόδαρους, καλικάντζαρους, face painting, για να σκορπίσουν ατελείωτα παιδικά χαμόγελα.

Ας νιώσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων λοιπόν. 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας εύχεται Καλά Χριστούγεννα με Αγάπη, Αλληλεγγύη, Ελπίδα, Χαρά και Πίστη στις καρδιές όλων των ανθρώπων και σας καλεί στις παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  -την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και ώρες 11.00π.μ. έως 13.00μ.μ. με δρώμενα στους δρόμους της πόλης με χριστουγεννιάτικη μπάντα και ανιματερ, ξυλοπόδαρους, καλικάτζαρους και face painting για τους μικρούς μας φίλους.

 -ομοίως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου και ώρες 11.00π.μ. έως 13.00μ.μ.  δρώμενα στους δρόμους της πόλης με χριστουγεννιάτικη μπάντα και ανιματερ, ξυλοπόδαρους, καλικάτζαρους και face painting για τους μικρούς μας φίλους. 

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχε και η εθελοντική δράση ανθρωπιστικής βοήθειας «Το Φωτεινό Αστέρι» που έχει στόχο την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 16 ετών με bazzar με χριστουγεννιάτικα είδη καθώς και ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Πάλεια» με κεράσματα για τους παρευρισκόμενους.