Δύο σταθμοί διανομής φυσικού αερίου προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα από τον αγωγό EastMed, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή Αβραάμ Ζελελίδη. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Πελοπόννησος" με βάση τα όσα τονίζει κ. Ζελελίδης που είναι σε επαφή με την ομάδα και τους βασικούς παίκτες αυτών που προωθούν το μεγάλο αυτό έργο, ο ένας σταθμός θα βρίσκεται στην Αχαΐα και ο άλλος θα είναι μάλλον στο Ευηνοχώρι της Αιτωλοακαρνανίας. 

Στη συμφωνία που υπεγράφη αναφέρεται ρητά ότι ποσότητα 20% του μεταφερόμενου φυσικού αερίου, θα κατευθύνεται στην ελληνική αγορά. Ως εκ τούτου, η Δυτική Ελλάδα θα πρέπει να προσβλέπει, ότι θα πάρει μέρος αυτού του καυσίμου, για τις ενεργειακές της ανάγκες και μάλιστα, σε οικονομικότερη τιμή, από αυτήν της σημερινής αγοράς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, υπεγράφη ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλάζοντας τα ενεργειακά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο και με την έγκριση - υποστήριξη των ΗΠΑ. Ο αγωγός θα έχει μήκος 1.872 χλμ., εκ των οποίων 1.335 χλμ. περίπου θα αφορούν υποθαλάσσιο τμήμα και 537 χλμ. περίπου χερσαίο.

Στις προκαταρκτικές μελέτες, ο αγωγός διασχίζει την Πελοπόννησο από νοτιοανατολική προς βορειοδυτική κατεύθυνση, σε μήκος περίπου 290 χλμ. και καταλήγει στην περιοχή της Λακκόπετρας.

Από εκεί, προβλέπεται η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού, που θα διασχίζει τον Πατραϊκό Κόλπο, σε μήκος 18 χλμ και σε θαλάσσια βάθη έως 110 μ. και θα εξέρχεται στην Αιτωλοακαρνανία, για να συνεχίσει πάλι σε χερσαίο τμήμα, μήκους περίπου 245 χλμ. προς τον συμπιεστή και τον μετρητικό σταθμό στη Θεσπρωτία.

Το μόνο ζήτημα που προκαλεί ανησυχία στον πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας, είναι ότι στη συμφωνία των τριών κρατών για τον EastMed, δεν υπάρχει καμία αναφορά για απορρόφηση των πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, είναι ένα ζήτημα αυτό, που μπορεί να εξεταστεί στο μέλλον.