«Οικοδεσπότης» του Αριστοτέλη Ωνάση είναι ο καπετάν-Γιάννης Λάτσης στην έλευση της νέας δεκαετίας σε μία υπερβατική προσέγγιση των πραγμάτων σαφώς επηρεασμένη από το μυθική ρότα των δύο ισχυρών Ελλήνων στα ηνία της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η μεταφυσική αυτή συνύπαρξη δεν θα μπορούσε να έχει άλλον κοινό τόπο από τη θάλασσα, που τόσο αγάπησαν και οι δύο οδηγώντας τους στην κορυφή του κόσμου. Το 2020 βρίσκει τη θαλαμηγό «Χριστίνα», το πλωτό παλάτι του Ωνάση, που φιλοξένησε μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα, στο λιμάνι Κατακόλου-Ιωάννης Σπ. Λάτσης.

Και στην περίπτωση που οι μύθοι τροφοδοτούν τις συμπτώσεις ή απλά οι συμπτώσεις επιβεβαιώνουν τους μύθους, το κατάστρωμα της «Χριστίνας», έμβλημα της μυθιστορηματικής ζωής του Αριστοτέλη Ωνάση, βρίσκεται απέναντι από το μπαλκόνι του πατρικού σπιτιού του Γιάννη Λάτση, όπου ο γιος ψαρά ως μικρό παιδί βιώνοντας την απόλυτη φτώχεια ονειρεύτηκε το ακατόρθωτο.

Η «CHRISTINA O.», όπως είναι το σημερινό όνομά της, υπό σημαία Μάλτας, ξαποσταίνει κατά την χειμερινή ανάπαυλα αγκυροβολημένη στο Κατάκολο Ηλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το protothema. 

Τα 7 μέλη του πληρώματος, που την φροντίζουν αυτή τη στιγμή και στην πλειοψηφία τους είναι Κροάτες, γνωρίζουν το λαμπερό παρελθόν της. Εκπληξη θα αποτελούσε κάτι διαφορετικό αφού τα πορτραίτα του Αριστοτέλη Ωνάση, της Μαρίας Κάλλας, του Ουίνστον Τσόρτσιλ, της Τζάκι Κέννεντυ, της Μέρλιν Μονρόε και οι φωτογραφίες τους σε ξέγνοιαστες στιγμές στους πολυτελείς χώρους του σκάφους μαρτυρούν την ιστορία του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο η θαλαμηγός θα αναχωρήσει για το Πέραμα και εν συνεχεία την Χαλκίδα. Εκεί θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης ώστε να είναι έτοιμη για αξέχαστες αποδράσεις στη Μεσόγειο αλλά και στην Καραϊβική το επόμενο καλοκαίρι με τους υποψήφιους ενοικιαστές να πρέπει να καταβάλλουν την ελάχιστη χρέωση των 80.000 ευρώ ημερησίως για να απολαύσουν τις μοναδικές υπηρεσίες της.