Οριστικά εκτός διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας τίθεται η Πάτρα μετά και την δημοσίευση του σχετικού χάρτη στο διαδίκτυο. 

Στον χάρτη αποτυπώνεται η πορεία της ιερής φλόγας επί ελληνικού εδάφους από την στιγμή που θα γίνει η αφή της, στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία έως και το τέλος της διαδρομής της στις 19 Μαρτίου στο Καλλιμάρμαρο. Βλέποντας κάποιος τον χάρτη διαπιστώνει ότι από την διαδρομή είναι αποκλεισμένη όχι μόνο η Πάτρα, αλλά και όλος ο νομός. 

Σύμφωνα με τον χάρτη η φλόγα θα κάνει ορισμένες περιορισμένες στάσεις στην Ηλεία, στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη Μεσσηνία, στην περιοχή που είναι η ευνοημένη της φετινής Ολυμπιακής διαδρομής και από εκεί στη συνέχεια θα φτάσει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει για ένα διάστημα έξι ημερών.

Στην διαδρομή αυτή θα κάνει στάσεις στην Αμαλιάδα, στην Αρχαία Ήλιδα, στον Πύργο, ενώ στη Μεσσηνία θα περάσει από την Κυπαρισσία, την Πύλο, την Καλαμάτα και φτάνοντας στην Κρήτη θα σταματήσει στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο. 

Στους σταθμούς της φλόγας έχουν συμπεριληφθεί αρκετές άλλες πόλεις, όπως η Τρίπολη, η Χαλκίδα, η Λάρισα, η Κατερίνη, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, ο Βόλος και η Βέροια, ενώ εκτός των πόλεων θα περάσει και από αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ελευσίνα, η Σαλαμίνα, οι Θερμοπύλες, η Αρχαία Αμφίπολη, η Βεργίνα, ο Μαραθώνιος, το Σούνιο, η Κνωσσός, ο Μυστράς και οι Μυκήνες. 

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι η φλόγα για λόγους συμβολικούς θα περάσει από το Μάτι προς τιμή των νεκρών της εθνικής τραγωδίας από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2018. Σε όλη αυτή την διαδρομή η Πάτρα δεν χωράει. 

Προκαλεί εντύπωση στον καθένα ότι η Πάτρα, η πόλη που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου, Κωστής Παλαμάς, το πατρικό σπίτι του οποίου έχει διαμορφωθεί σε μουσείο που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς της διαδρομής, δεν συμπεριλαμβάνεται καν στο χάρτη της διαδρομής για πρώτη φορά στα χρονικά. 

Η δικαιολογία που έχει ειπωθεί από τα μέλη της ειδικής επιτροπής που διαμορφώνει αυτή την διαδρομή, ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να περάσει από την Πάτρα, μάλλον δεν πείθει κανέναν. Και όλα αυτά την στιγμή που η απάντηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας του Κώστα Πελετίδη, δεν έχει έρθει ακόμα καν.