Ιδανικό χορτοφαγικό σνακ που θα ξετρελάνει ακόμη και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους.

Υλικά Συνταγής

350 γραμ. αλεύρι σκληρό
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
περίπου 250 ml χλιαρό νερό
125 γραμ. μοτσαρέλα
2 ώριμες ντομάτες
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
λίγο καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Για τα ατομικά πιτσάκια, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και λίγο λίγο ρίχνουμε το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια και τη ζυμώνουμε για 10΄ μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. Tη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπόλ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για 1 ώρα.

Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. Δίνουμε σε καθένα σχήμα λεπτού δίσκου και τα πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο.

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε σε κάθε πίτσα φέτες μοτσαρέλα, ντομάτα, λίγο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τα πιτσάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15-20 μέχρι να ροδίσουν. Αν σας άρεσαν τα αλμυρά πιτσάκια, τότε και η παρακάτω συνταγή σας ενδιαφέρει

Πηγή argiro.gr