Απόλυτα σύμφωνος με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τα rapid test για τον κορωνοϊό, είναι και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας. 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, στην ανακοίνωσή του, ταυτίστηκε με τις προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να μην παραγγείλουν οι φαρμακοποιοί κανέναν τέτοιου είδους τεστ και να μην το δώσουν στους πελάτες τους. 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας από την μεριά του είναι κάθετος στο ζήτημα αυτό. Δεν έχει να κάνει το θέμα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Αυτή η άποψη είναι διατυπωμένη από έγκριτους επιστήμονες και φυσικά δεν θα μπορούσαμε οι φαρμακοποιοί να διαφωνήσουμε και να κάνουμε το αντίθετο για ένα τόσο λεπτό ζήτημα που αφορά την δημόσια υγεία τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου της Αχαϊας Ανδρέας Σοφιανόπουλος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο το όλο θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τον κίνδυνο της διασποράς του ιού, αλλά και με την παραπληροφόρηση που υπήρχε για το ζήτημα, με δεδομένο ότι τα περίφημα μονό τεστ δεν ήταν επιστημονικά έγκριτα από τους επιστήμονες. 

Θυμίζουμε ότι τα τεστ αυτά που διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τον μοριακό έλεγχο, έχουν αρκετές πιθανότητες για να κάνουν λάθος, αφού το ποσοστό της επιτυχίας τους φτάνει μόλις το 88%.

Και ένα λάθος θα ήταν αρκετό για να διασπείρει τον ιό σε μία κρίσιμη καμπή της μάχης που δίνεται με τον κορωνοϊό.