Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς, σχετικά τους καταυλισμούς των Ρομά και την απείθαρχη συμπεριφορά που δείχνουν αυτοί στους κανόνες συμμόρφωσης για τα μέτρα του κατά του κορωνοϊού, αλλά και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Το θέμα έχει γίνει ο μεγάλος πονοκέφαλος του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, θέλοντας να προστατεύσει τη δημόσια υγεία της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τους ίδιους τους Ρομά. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα αυτό με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Μυλωνάς φέρεται να ζήτησε από τον υφυπουργό να φράξει τους καταυλισμούς των Ρομά για να "μην γίνουμε και εμείς Ριτσώνα". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και καθημερινά συνεχίζονται οι περιπολίες και ο συστάσεις στη συνοικία των τσιγγάνων, με σημαντικά πρόστιμα για τους παραβάτες. 

Οι περιπολίες γίνονται μάλιστα υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Γιάννη Ταπεινού. Πάντως εκτός τη συνοικία των τσιγγάνων στην Κάτω Αχαγιά στην επικράτεια του δήμου υπάρχουν και δύο καταυλισμοί Ρομά στα Σαγέικα και στη Μικροσυκιά όπου εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, με τους κατοίκους των περιοχών να ανησυχούν έντονα.