Παράπονα έχουν οι κάτοικοι του Ρίου και του Καστελόκαμπου από τη δημοτική αρχή για το θέμα του Πλατανόδασους.

Πρόκειται για το χώρο που βρίσκεται στην Παραλία Προαστίου και είχε παραχωρήσει ο ΟΑΕΔ το 2017 στο Δήμο Πατρέων. Ο δήμος από την πλευρά του θα τον μετέτρεπε σε προσβάσιμο, προχωρώντας σε ήπιες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσική ομορφιά του.

Το δάσος αυτό, δίπλα από την παραλία, οδηγεί απευθείας στη θάλασσα, είναι έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων και αποτελεί ένα μέρος με σπάνια φυσική ομορφιά, δίπλα στον αστικό ιστό και το οποίο ήταν για αρκετά χρόνια εγκαταλελειμμένο.

Σημαντικό ρόλο στην παραχώρησή του στην πόλη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε παίξει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Προαστίου «Η Δράση» και άλλοι σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμος από την πλευρά του είχε προχωρήσει σε ορισμένες εργασίες, καθαρίζοντας τον χώρο και δημιουργώντας κάποια μονοπάτια για τους πεζούς και τους αθλητές, αλλά ως εκεί.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα παραπάνω, ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος και τα σχέδια του δήμου, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, έμειναν στα χαρτιά.

Δεν υπάρχει η παιδική χαρά που ήθελε να βάλει, κάποια παγκάκια να τοποθετήσει και γενικότερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του πάρκου σε χώρο περιπάτου και ελαφριάς άθλησης.

Πότε λοιπόν αυτό το σπάνιο μέρος, με μεγάλη οικολογική αξία θα αξιοποιηθεί χωρίς να αλλοιωθεί ο φυσικός του χαρακτήρας; Μέχρι ώρας πάντως έχουν περάσει τρία χρόνια σχεδόν ανεκμετάλλευτα.