Ουκ εάλω μόνον η Πόλις, αλλά καθημερινώς αλίσκονται αντικείμενα και αρχές  τα οποία αφορούν την Ελλάδα, στον τομέα των κυριαρχικών δικαιωμάτων, επί θαλάσσης και αέρος, τα μνημεία, οι αρχές οι ακατάλυτες των Ελλήνων τίθενται σε αμφισβήτηση και οι τυχόν υπεύθυνοι για την προστασίαν αυτών  περί άλλων τυρβάζουν. Οι Έλληνες αμύνονται σθεναρώς στον ακήρυκτον πόλεμον που της έχει εξαπολυθεί περίπου μίαν τριακονταετίαν, αν και θα έπρεπε από την  αρχήν να είχε διακοπεί αυτή  η εχθρική στάση, η οποία προξενεί δεινά στην Ελλάδα  και τίθενται σε αμφισβήτηση ακατάλυτα αιώνια δικαιώματά της.

Γιατί συνέβη αυτό;  Μάλλον από αδικαιολόγητην υποχωρητικότητα των Ελλήνων πολιτικών οι οποίοι πιστεύουν πως οι διάλογοι με την γείτονα είναι επωφελείς. Καθόλου επωφελείς δεν είναι. Ωφελούν μόνον εκείνην! Και  η  σημερινή Κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας! Δεν είναι δόκιμον.

Πέραν των προκλητικών και σκοπουμένων αλώσεων στο Αρχιπέλαγος, έχομεν ομοίας πράξεις παραβατικότητας και στον ΄Εβρον, στα  σύνορα με αυτήν! Γνωρίζει τι θα πεί σύνορα; Φυσικά όχι. Σε  άλλα Κράτη δεν παρατηρείται αυτό τον πολύχρονον και παράλογον και ενάντιον στο Διεθνές Δίκαιον φαινόμενον. Και οι υπεύθυνοι τηρήσεως των Διεθνών συμφωνιών τι κάνουν;; Υπάρχουν; Αν υπάρχουν είναι άτολμοι,  χάρτινοι πύργοι που καταπίπτουν με τις ορδές της τουρκίας.

Τρίτη εκ των απείρων αλώσεων, η χρησιμοποίηση προσφύγων και λοιπών ταλαιπωρημένων ψυχών ως πολιορκητικών κριών εναντίον της Ελλάδος προς προξένηση σ’ αυτήν  οικονομικής ζημίας, αλλά και αλλοιώσεως του πληθυσμοί και του Θρησκεύματος. Έτερος σκοπός ο ωμός εκβιασμός της Ευρώπης για αφαίμαξη μεγάλων χρηματικών ποσών, με το επιχείρημα της κατακρατήσεως των προσφύγων και μεταναστών στην χώραν της, κάτι που δεν τήρησε ποτέ. Υπάρχουν υπεύθυνοι και για το θέμα αυτό;; 

Εξόχως  λυπηρόν από όλες τις αδιαφορίες των Διεθνών οργανισμών, είναι η πλήρης έλλειψη μερίμνης για το παγκοσμίας εμβελείας μοναδικόν αριστούργημα της Αγίας Σοφίας. Ο ΟΗΕ το έχει χαρακτηρίσει έργον Παγκοσμίας Κληρονομιάς! Το πιστεύει; Όταν οι τούρκοι το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και το βεβηλώνουν και το μετατρέπουν σε τζαμί, ή σε μουσείον ή ότι άλλον θέλουν, τυχόν προστασία - μέριμνα του ΟΗΕ χάνοται παντελώς.  Και η προστασία δήθεν  είναι στα λόγια.  Αύριον για την επέτειον της Αλώσεως της Βασιλευούσης θα ανεγείρουν τείχος  έξω από τον Ναόν!   Μεγαλύτερη βεβήλωση αλλά και ταπείνωση της Ελλάδος και του Πολιτισμού της δεν θα υπάρχει. Ο ΟΗΕ θα απαγορεύσει αυτήν την  βεβήλωση; Όχι γιατί δεν δύναται!

Και δυστυχώς  οι Ελληνικές τηλεοράσεις θα  μας δείχνουν με κάθε λεπτομέρειαν τις προσβολές για την Ελλάδα με την Άλωση! Δεν έπρεπε να αναφερθεί ούτε ως απλή είδηση και φυσικά άνευ εικόνος.

Εκτενή ρεπορτάζ θα είναι προσβλητικά.