Άγριες σκηνές διαδραματίζονται κάθε τόσο στην περιοχή της πλατείας Υψηλών Αλωνίων και της Τριών Ναυάρχων, με χρήστες ναρκωτικών.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε την περασμένη εβδομάδα, στα Ψηλαλώνια, όταν ένας ναρκομανής, δεν μπορούσε να περπατήσει και υποβασταζόμενος από έναν φίλο του, έχασε σε κάποια φάση τις αισθήσεις του πέφτοντας στο γρασίδι.

Ο νεαρός ναρκομανής έκανε έμετο, όντως σε κακή κατάσταση, σε μια ώρα που η πλατεία είχε αρκετό κόσμο, με παιδιά και γονείς που είχαν βγει στα Ψηλαλώνια για να παίξουν και να πάρουν μία ανάσα δροσιάς.

Το περιστατικό βλέπετε έγινε το απόγευμα. Ορισμένοι από τους περαστικούς, βλέποντας τον νεαρό, αλλά και τον φίλο του, σε κακή κατάσταση, κάλεσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε στο σημείο μετά από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τόσο η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όσο και η Τριών Ναυάρχων, έχουν γίνει κάτι σαν στέκι για τους τοξικομανείς που βρίσκονται στον κόσμο τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξαπλώνουν και να αράζουν στα παγκάκια, μένοντας εκεί για ώρες.

Άλλες φορές πάλι τα ίδια άτομα επαιτούν πηγαίνοντας στους θαμώνες των καταστημάτων εστίασης, ζητώντας τους χρήματα, αντιδρώντας μάλιστα ορισμένες φορές με έντονο τρόπο όταν τους διώχνουν και γενικότερα δημιουργούν προβλήματα.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, αρκετοί από αυτούς είναι ρομά. Το patrasevents.gr έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με το θέμα της υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής των Υψηλών Αλωνίων.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ζητούν από τις αρχές να πάρουν μέτρα και να γίνουν οι παρεμβάσεις που πρέπει. 

(Η φωτογραφία είναι από το facebook).