ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ: Γίνονται ένα τα δύο ξενοδοχεία!

Τα 5άστερα ξενοδοχεία Elounda Beach και Bay θα ενωθούν και θα μετατραπούν σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα δυναμικότητας 971 κλινών

Με αισθητά αυξημένα τα τουριστικά έσοδα έκλεισε φέτος η σεζόν για τα πεντάστερα ξενοδοχεία Elounda Beach και Elounda Bay. Με απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού οι δύο πολυτελείς μονάδες συνενώνονται και μετατρέπονται σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 971 κλινών και ειδική τουριστική υποδομή που περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο επιφάνειας 5.688 τ.μ.

Φορέας υλοποίησης είναι η ΗΛΙΟΣ Ανώνυμος Εταιρεία Τουρισμού της οικογένειας Μαντωνανάκη.

ο διευθυντής των ξενοδοχείων, Elounda Beach και Bay κ. Μανόλης Ρασούλης“Είχαμε καταθέσει την πρόταση πριν περίπου 2 χρόνια και τώρα τα υπουργεία προχώρησαν στην έγκρισή της” μας είπε ο διευθυντής των δύο ξενοδοχείων, κ. Μανόλης Ρασούλης, ο οποίος ανέφερε ότι τα έργα θα αρχίσουν να υλοποιούνται σε ορίζοντα διετίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρασούλη, φέτος ο τζίρος και στα δύο ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 21% και οι διανυκτερεύσεις κατά 8%. Τόνισε επίσης ότι οι πελάτες είναι  επαναλαμβανόμενοι σε ποσοστό 65% και αυτό που ζητούν στις διακοπές τους και το βρίσκουν είναι η ποιότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή ενός δίκλινου δωματίου στο κεντρικό κτίριο του Elounda Beach αρχίζει από τα 460 ευρώ τη χαμηλή σεζόν και φτάνει τα 940 ευρώ την υψηλή σεζόν.

Οι αντίστοιχες τιμές στο Elounda Bay είναι από 266 έως 534 ευρώ με πρωινό. Οι τιμές για τις βίλες διαφόρων κατηγοριών είναι πολύ υψηλότερες.

Ο διευθυντής των δύο ξενοδοχείων τόνισε ότι “ποτέ δεν λειτουργούμε με τη λογική της αρπαχτής ούτε σπάμε τις τιμές μας. Γιατί υψηλή τιμή σημαίνει και  υψηλή ποιότητα και αυτό θέλουν οι πελάτες αυτής της κατηγορίας των ξενοδοχείων”.

Τι προβλέπει  η υπουργική απόφαση

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού, το έργο αφορά τη συνένωση της πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας Elounda Bay Beach 508 κλινών και της επίσης πεντάστερης Elounda Bay Palace 463 κλινών, σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα δυναμικότητας 971 κλινών και ειδική τουριστική υποδομή, που περιλαμβάνει:

– Ξενοδοχειακό συγκρότημα δύο ξενοδοχείων κλασικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων

– Εικοσιεννιά τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

– Κατασκευή συνεδριακού κέντρου δυναμικότητας 700 συνέδρων και επιφάνειας 5.688,77 τ.μ. ως ειδική τουριστική υποδομή.

Τα άλλα υποστηρικτικά έργα προβλέπουν:

Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, δεξαμενές υγραερίου, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών (δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης, δίκτυο μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων, σύστημα γεωθερμικού κλιματισμού, κλπ), έργα σύνδεσης με τα εξωτερικά δίκτυα υποδομών. Ακόμη, κολυμβητικές δεξαμενές για λόγους αναψυχής, καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, εμπορικό κέντρο, καφέ, εστιατόρια, χώρους στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις (αποθήκες, υποσταθμός ΔΕΗ, κλπ).

Τα έργα αφορούν την αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του τουριστικού συγκροτήματος, χωρίς νέες προσθήκες κτιρίων, για τη μετατροπή του σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα και αφορούν το σύνολο του γηπέδου, εμβαδού 170.829,00 τμ. Η συνολική επιτρεπόμενη δόμηση του υφιστάμενου συγκροτήματος είναι 34.165,80 τμ, το σύνολο των οποίων έχει πραγματοποιηθεί βάσει οικοδομικών αδειών, ενώ η δόμηση του συνεδριακού κέντρου εμβαδού 5.688,77 τμ είναι μη υλοποιημένη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει