ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ: Ο πιο ισχυρός Δήμος της χώρας;

ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ Ο ΠΙΟ… ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;

“Mα, καλά, με 3 Βιαννίτες βουλευτές, απευθύνεσαι σε μένα;”

Η ατάκα του Τσίπρα στον Παύλο Μπαριτάκη

Ένας δήμος της Κρήτης «με όνομα βαρύ σαν ιστορία», μπορεί να χαρακτηριστεί ο πιο ισχυρός περιφερειακός δήμος της χώρας σε επίπεδο βουλευτικής εκπροσώπησης, αφού έχει καταφέρει να εκλέξει όχι ένα αλλά τρεις βουλευτές και μάλιστα κυβερνητικούς, που αν μη τι άλλο ξεκλειδώνουν με συνοπτικές διαδικασίες την πρόσβαση στα υπουργεία και σε κυβερνητικά στελέχη.

Ο δήμος Βιάννου είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας με εξαίρεση αυτούς του λεκανοπεδίου Αττικής που έχουν καταφέρει να έχουν τόσο υψηλή εκπροσώπηση στη Βουλή και ειδικά στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάτι που κάνει τον δήμαρχο Π. Μπαριτάκη, όπως τονίζει στην «Π», να νιώθει τουλάχιστον ασφάλεια. Μάλιστα, όπως ο ίδιος τονίζει, αυτό έχει αναγνωριστεί και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος στη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου, απευθυνόμενος στο Π. Μπαριτάκη, τον ρώτησε αστειευόμενος:  «Μα, καλά, με τρεις βουλευτές και απευθύνεσαι σε μένα;».

Δήμος Βιάννου

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην «Π» ο κ. Μπαριτάκης, “Και οι τρεις βουλευτές είναι άνθρωποι με ανοικτά αυτιά, γρήγορα αντανακλαστικά και πραγματική διάθεση προσφοράς σε ό,τι τους ζητηθεί για τον δήμο τους. Βέβαια και από τη δική μας την πλευρά είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να μονοπωλούμε το ενδιαφέρον τους, με την έννοια ότι είναι βουλευτές ολόκληρου του νομού και όχι αποκλειστικά του Δήμου Βιάννου.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι και οι τρεις διευκολύνουν σημαντικά τον δήμο σε κάθε ζήτημα και πρόβλημα που ανακύπτει, και στο πλαίσιο αυτό έχουμε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, με κορυφαίο αυτό της γενναίας χρηματοδότησης  που εξασφαλίστηκε (όπως και σε άλλους δήμους της χώρας) και έτσι δόθηκε λύση οριστικά στο χρέος προς τη ΔΕΗ. Παράλληλα, έχουν αντιμετωπισθεί ή δρομολογούνται και άλλες διεκδικήσεις του δήμου  σε σχέση με την υλοποίηση παρεμβάσεων ή χρηματοδοτήσεων”.

Ο ίδιος, ωστόσο, τονίζει ότι «σήμερα οι συνθήκες πρόσβασης στα Υπουργεία δεν είναι όπως παλαιότερα που έπρεπε να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να δεις έναν υπουργό ή να καταφέρεις να μεταφέρεις το αίτημά σου. Η  διαφορά είναι ότι εάν συνοδεύεσαι με έναν βουλευτή υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και προσβασιμότητα και αποτελεσματικότητα στην όποια τοπική διεκδίκηση. Αυτό εμένα προσωπικά με κάνει να νιώθω αν μη τι άλλο ασφάλεια».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι πιο πρόθυμος από όλους ή αν υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ τους για το ποιος θα αποδειχτεί πιο αποτελεσματικός, ο κ. Μπαριτάκης τονίζει ότι υπάρχει πάντα ευγενής άμιλλα και καλή συνεργασία. Σύμφωνα με τον ίδιο, και οι τρεις βουλευτές και συγκεκριμένα ο κ. Βαρδάκης που κατάγεται από τα Αμυρά και οι κ. κ. Ηγουμενίδης και Μιχελογιαννάκης που κατάγονται από την Άνω Βιάννο, διατηρούν ζωντανή επαφή με την κοινωνία, γνωρίζουν με το μικρό τους όνομα τους κατοίκους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να είναι χρήσιμοι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει