Επένδυση πέντε αστέρων και με αστεροσκοπείο

Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΝΗΣ ΒΑΖΕΙ 7Ο ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ

Ο εφοπλιστής Σπύρος Ράνης επενδύει δεκάδες εκατομμύρια στην Κρήτη και ετοιμάζεται να δημιουργήσει πεντάστερο ξενοδοχείο 790 κλινών στην Ελούντα, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα περιλαμβάνει και ένα αστεροσκοπείο.

Η μονάδα θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2018 σε έκταση περίπου 170 στρεμμάτων, στη θέση Τσιφλίκι, και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη το 2020. Το κόστος της επένδυσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φθάνει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εφοπλιστής λειτουργεί ένα ακόμη πεντάστερο ξενοδοχείο,  το Astir Odyssey Resort and Spa, στην Κω, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη διαχείρισή του θα αναλάβει ο όμιλος  Avra που ήδη διαχειρίζεται το Astir.

Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΝΗΣ ΒΑΖΕΙ 7Ο ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ

Ποιος είναι ο Σπύρος Ράνης

ο Σπύρος ΡάνηςΟ Σπύρος Ράνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτιλίας Ύδρας, ενώ στη συνέχεια μπαρκάρισε ως δόκιμος και ανθυποπλοίαρχος μέχρι το 1954.

Το 1955 μπήκε στη Σχολή Δοκίμων Λιμενικού. Υπηρέτησε στο Λιμενικό Σώμα μέχρι το 1970 οπότε και παραιτήθηκε έχοντας το βαθμό του πλωτάρχη Λ.Σ.

Από τότε μέχρι σήμερα ασχολείται με την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση και το shipping.

Επί δεκαετίες λειτουργεί τη ναυτιλιακή επιχείρηση Ranger Marine, που διατηρεί στόλο φορτηγών πλοίων.

Επίσης, είναι ιδιοκτήτης του ομίλου ναυτιλιακών σπουδών Ράνη.

Tο  ξενοδοχείο Astir Odysseus του εφοπλιστή, στην Κω.
Tο ξενοδοχείο Astir Odysseus του εφοπλιστή, στην Κω.

“Τον έσωσαν τα σκυλιά του”

Ο πλοιοκτήτης δεν είναι γνωστός μόνο στους εφοπλιστικούς και τουριστικούς κύκλους αλλά και στους ορειβατικούς συλλόγους, αφού είναι δεινός ορειβάτης και εκτός από τη θάλασσα λατρεύει το βουνό.

Πριν από 10 χρόνια ο εφοπλιστής, λάτρης της ορειβασίας, σώθηκε χάρη στα τρία σκυλιά του
Πριν από 10 χρόνια ο εφοπλιστής, λάτρης της ορειβασίας, σώθηκε χάρη στα τρία σκυλιά του (φωτο: Tυροlogos)

Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2008 τα τρία σκυλιά του τον έσωσαν όταν έπεσε σε χαράδρα στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε κάνει τότε η Μαρία Μεϊμάρη, “επί τρία ολόκληρα μερόνυχτα δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό του Σπύρου Ράνη, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα μεγάλου βάθους στην Πάρνηθα, κοντά στη Μονή του Αγίου Κυπριανού.

Τα τρία σκυλιά του τον κράτησαν ζεστό από το κρύο και «οδήγησαν» έναν καλόγερο, που άκουσε τις εκκλήσεις του εφοπλιστή και τα γαβγίσματα των σκυλιών, και εν συνεχεία την ομάδα διάσωσης στο σημείο όπου βρισκόταν καθηλωμένος από πολλαπλά κατάγματα.

Ο μοναχός από τη Μονή Αγίου Κυπριανού τον εντόπισε από τα επίμονα «κλάματά» τους και τις δικές του απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια. Ολοι συμφωνούν ότι αν δεν ήταν τα τρία σκυλιά, ο Ράνης θα ήταν νεκρός από τις πρώτες ώρες, καθώς τη νύχτα η θερμοκρασία στη χαράδρα έπεφτε στους μείον 8 βαθμούς Κελσίου.

Για να τον προστατεύσουν, τα σκυλιά κούρνιαζαν δίπλα του και τον κρατούσαν ζεστό”. Ο εφοπλιστής τελικά εντοπίστηκε από την ομάδα διάσωσης που τον μετέφερε στη Μονή για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει