Γαλλικό βραβείο Λογοτεχνίας στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ένας Ηρακλειώτης συγγραφέας κατάφερε να αποσπάσει μια πολύ σημαντική διάκριση  στη Γαλλία για ένα… έγκλημα στο Λούβρο.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στα 38 του μόλις χρόνια  απέσπασε το γαλλικό Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το βιβλίο του “Scenes de crime au Louvres”,  το οποίο κυκλοφορεί στα Γαλλικά αλλά και στα Αγγλικά με τίτλο “The Louvre Murder Club”.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ξεχώρισε   ανάμεσα σε πενήντα συγγραφείς οι οποίοι διεκδίκησαν το βραβείο, το οποίο θα του απονεμηθεί την άνοιξη στο  μικρό Αυτοκρατορικό Θέατρο στο Βισύ.

Ο συγγραφέας  μιλώντας στον “Εθνικό Κήρυκα” κατά την παρουσίαση του “The Louvre Murder Club” στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι το νέο του βιβλίο είναι εικονογραφημένο και «εξιχνιάζει» τα σκηνικά εγκλήματος που κρύβονται πίσω από τα διάσημα έργα τέχνης που βρίσκονται στο Λούβρο.

Το βιβλίο έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Αγγλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο είναι το τρίτο του συγγραφέα μετά το «Στον 5ο όροφο της Νομικής» και το  «Έγκλημα στην παραλία της Βουλιαγμένης».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που είναι ανιψιός του συνόνοματού του πρώην υπουργού, γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Paris II, Pantheon-Assas.

Δικηγόρος από το 2004, εμπνευστής της έννοιας Criminart, του συνδυασμού Τέχνης και Εγκλήματος, ζει στο Παρίσι, ενώ, παράλληλα με τη συγγραφή, ετοιμάζει τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η αναπαράσταση της ανθρωποκτονίας στη γαλλική ζωγραφική του 19ου αιώνα» και συμμετέχει με criminartistic installations σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει