Όλα τα καρναβάλια της Κρήτης!

Η Κρήτη γιορτάζει τις Απόκριες

Η “Π” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με καρναβάλια σε όλη την Κρήτη αύριο Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τα Κούλουμα που γιορτάζονται την Καθαρή Δευτερα σηματοδοτούν  την έναρξη της Σαρακοστής.

Οι διοργανωτές παντού υπόσχονται κέφι, τραγούδι και χορό για να ξεχαστούμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και  “μηχανεύονται” εκπλήξεις για να ευχαριστήσουν τους επισκέπτες τους.

Η ‘’Π’’ συγκέντρωσε τα καρναβάλια  και τις παρελάσεις που πραγματοποιούνται αύριο και την Κυριακή σε όλη την Κρήτη, αλλά και εκδηλώσεις που γίνονται για την Καθαρή Δευτέρα και σας τις παρουσιάζει ώστε να κάνετε τα σχέδιά  σας.

Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή.

 

Πάνω από 15.000 καρναβαλιστές στο Ρέθυμνο

ΑπόκριεςΤο μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης, το Ρεθεμνιώτικο, ολοκληρώνεται μεθαύριο Κυριακή με την παρέλαση   36 ομάδων, 28 αρμάτων   και   πάνω από 15.000 καρναβαλιστών.

Αύριο Σάββατο στις 4:30 θα γίνει  παιδική παρέλαση   με την εποπτεία των μεγάλων! Στις 5 το απόγευμα χιλιάδες παιδιά θα ξεκινήσουν από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και θα τερματίσουν στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου με ένα μεγάλο παιδικό  πάρτι! Μαζί μας το παιδικό μιούζικαλ “XANA ZOO 10 χρόνια μαζί!”

Στις 9 το βράδυ θα ξεκινήσει η  νυκτερινή  παρέλαση από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου  και στις 10 θα γίνει ο τερματισμός με live συναυλία με τους Groovetica στην πλατεία Μικρασιατών.

Η μεγάλη μέρα έφτασε και όλοι είναι πανέτοιμοι για τη Μεγάλη Παρέλαση Πληρωμάτων και Αρμάτων που θα ξεκινήσει  την  Κυριακή στις 2 το μεσημέρι.

Στις 3 μ.μ. θα ακολουθήσει DJ Party στην πλατεία Μικρασιατών  από την ομάδα «Oloi Vitsiozoi”.

Στις 6.30 θα γίνει η  τελετή λήξης του  Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου), με καύση του Βασιλιά Καρνάβλου.

Live συναυλία με το συγκρότημα APURIMAC στην παραλία.

 

Μαλιώτικο Καρναβάλι

Το  Μαλιώτικο Καρναβάλι είναι πανέτοιμο να  παρασύρει  τους επισκέπτες του στο κέφι, το χορό, το πάρτι, το γέλιο με εντυπωσιακές στολές που θα συζητηθούν, ευφάνταστα άρματα με απίστευτη δημιουργικότητα και μεράκι, ξυλοπόδαρους και Βραζιλιάνες χορεύτριες, μεθαύριο  Κυριακή στις 3.00 μ.μ. στην κεντρική λεωφόρο της πόλης. Παρουσιάζει ο μοναδικός Σωτήρης Καλυβάτσης.

 

Εκδήλωση αύριο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Δυναμικά στον ρυθμό της Αποκριάς, μπαίνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,αύριο  Σάββατο.

Στις 11  η νηπιαγωγός – συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη θα μας αφηγηθεί το παραμύθι «Ένας πρίγκιπας Χαρταετός στο νησί του… Πηγαινέλα».

Στη συνέχεια, από τις 12:00 ως τις 3 μετά το μεσημέρι,  ο Ερευνότοπος μεταμορφώνεται  σε χώρο αποκριάτικου ξεφαντώματος. Επίσης θα γίνει διαγωνισμός   αμφίεσης με  δώρο – έκπληξη από το πωλητήριο του ΜΦΙΚ! Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθεί κέρασμα σε όλους.

5ο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι

Με τη συμμετοχή πάνω από 300 καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη χρονιά φέτος το Κρουσανιώτικο Καρναβάλι με θέμα τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και τίτλο: “ Άρχισαν τα όργανα…”, που οργανώνει  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα “ Νέα Γενιά“, με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και  τη συνδιοργάνωση του Δήμου Μαλεβιζίου.

Το Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί στον Κρουσώνα μεθαύριο Κυριακή  στις  12  το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι: οι λύρες, τα λαούτα, οι ασκομαντούρες και τα βιολιά. Επίσης θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Γαζίου  με μέλη του  ντυμένα “Νότες” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μονής με νύφες και γαμπρούς.

Κάθε ομάδα θα συνοδεύεται από ένα αποκριάτικο άρμα, ενώ πρώτος θα παρελάσει ο Καρνάβαλος. Οι επισκέπτες υπολογίζεται να φτάσουν τους 2.000- 3.000. Στο τέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου.

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης θα υπάρχει ξυλοπόδαρος, ο οποίος θα διασκεδάζει  μικρούς και μεγάλους, ενώ θα αναβιώσει και το έθιμο με το γαϊτανάκι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα επιδιώκει να θεσμοθετηθεί το καρναβάλι.

 

Καρναβάλι στην Πόμπια

Πέρασαν 40 χρόνια από το πρώτο καρναβάλι του χωριού.

“Ένα καρναβάλι – παράδοση που οφείλουμε να συνεχίσουμε ως Σύλλογος και ως άνθρωποι που αγαπάμε το σημείο αναφοράς μας… το χωριό μας.

Πέρασαν γενιές και γενιές από τα μέρη μας και γιόρτασαν στους δρόμους και στα μαγαζιά της εποχής” τονίζουν ο  Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Πόμπιας που οργανώνουν καρναβάλι  μεθαύριο Κυριακή   στις 4 το απόγευμα.

Παρουσιάζει η Ραδιοφωνική Παραγωγός Ύβα Κουμαντάκη!

 

Νυχτερινό καρναβάλι στο Τυμπάκι

Ο ήλιος δύει, τα φώτα ανάβουν και τα καρναβαλικά άρματα βγαίνουν στους δρόμους!

Αυτό είναι το Νυχτερινό Καρναβάλι Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο από τις 6.30 το απόγευμα.

 

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Κατασκευή χαρταετών στο Θραψανό στις 3 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού, αύριο Σάββατο.

Μεθαυριο Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Αναβίωση του παλιού παιχνιδιού «Αμάδες» στη Μαχαιρά στις 11 από τον   Πολιτιστικό Σύλλογο.

Το Σκινιανό Καρναβάλι 2018 θα ξεκινήσει στη 1 μετά το μεσημέρι.

Η αποκριάτικη παρέλαση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκινιά.

Το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ.

Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση μασκαράδων  θα γίνει στον κεντρικό δρόμο του Αρκαλοχωρίου. Φέτος το καρναβάλι θα ταξιδέψει  στην εποχή των 80’s. Μετά την παρέλαση ακολουθεί μεγάλο αυθεντικό ντισκοτέκ πάρτι.

 

Πυργιανό καρναβάλι

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται στον Πύργο Μονοφατσίου το 13ο  Πυργιανό Καρναβάλι που φέτος εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο  Κυριακή  και θα ξεκινήσει στις 12:00 από την ανατολική πλευρά της Κεντρικής Αγοράς του Πύργου καταλήγοντας στο Δημοτικό Κατάστημα.

‘’Εκεί σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε με άφθονο ποτό και φαγητό σε ένα after party με τον DJ Νίκο Μελιδονιώτη!’’ τονίζει ο    Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πύργου που το διοργανώνει.

 

Παιδικό Κυνήγι  Θησαυρού και διαγωνισμός στολής στις Μοίρες

Ο Δήμος Φαιστού  σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου  Δημοτικού Σχολείου Μοιρών διοργανώνει το 5ο  Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού μεθαύριο Κυριακή    στις 10:00 π.μ., στην κεντρική πλατεία Μοιρών.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί διαγωνισμός αυτοσχέδιας αποκριάτικης στολής για όλα τα παιδιά που θέλουν να αναδείξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την όρεξή τους για κάτι πρωτότυπο και διασκεδαστικό!

 

Στον δήμο Αγίου Νικολάου

Μεθαύριο στις 10.30 το πρωί θα γίνει Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στην Κριτσά ενώ στον Αγιο Νικόλαο στις 3  θα γίνει αποκριάτικη παρέλαση. Θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτι.

Επίσης μεθαύριο στις 7 θα γίνει  στην πλατεία της Κριτσάς, το Κριτσωτικο Χοιροστάσι.

 

Στην Παλαιόχωρα

Το  27ο Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι   θα πραγματοποιηθεί αύριο  Σάββατο 1 στις 6 το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας.

Θα ακολουθήσει πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Παλαιοχωρίτικου καρναβαλιού περιλαμβάνουν κάψιμο του Καρνάβαλου την  Κυριακή στις 8 το βράδυ στην ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας ενώ θα ακολουθήσει πάρτι με τον Βαλεντίνο.

 

64ο Καλυβιανό Καρναβάλι

Το ιστορικό Καλυβιανό Καρναβάλι  πραγματοποιείται για 64η χρονιά.   Σήμερα Σάββατο  στις 9   θα γίνει  βραδινη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο των Καλυβών και αμέσως μετα το Προκαρναβαλικό Αποκριάτικο Party στο Cafe Apicorno!

Φέτος η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων ξεκινά την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι από το παλιό δημαρχείο Καλυβών.

Μάλιστα το Καλυβιανό Καρναβαλι έχει τη δική του βασίλισσα και βασιλιά που βγήκαν με… δημοκρατικες διαδικασίες.

 

Κισαμίτικο καρναβάλι

Μεθαύριο  Κυριακή στην ιστορική οδό Σκαλίδη, θα πραγματοποιηθεί το 12ο Κισαμίτικο Καρναβάλι. Η μεγάλη παρέλαση του Κισαμίτικου Καρναβαλιού  ξεκινάει στις 4 το απόγευμα με πολλή μουσική, χορό και κέφι.

Την Καθαρά Δευτέρα, τα καθιερωμένα Κούλουμα θα γίνουν στην παραλία που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο Καστελίου, όπου θα υπάρχει live μουσική από παραδοσιακά συγκροτήματα.

Βραζιλιάνες στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι

Μεθαύριο Κυριακή στις  3μ.μ. θα γίνει η μεγάλη παρέλαση των ομάδων στην οδό Δημοκρατίας. Στην παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης θα είναι φέτος ο Γιώργος Λιανός.

Βραζιλιάνες χορεύτριες θα δώσουν τον  ρυθμό, καρναβαλιστές κάθε ηλικίας θα προσφέρουν ένα μοναδικό χρώμα και κέφι στην πόλη.

Όλη η πόλη  θα είναι ένα πάρτι…

 

Καρναβάλι και νυχτερινή επιδρομή  στη Σητεία

Αύριο Σάβατο στις 7.30 στην κεντρική πλατεία θα γίνει νυχτερινή επιδρομή.

‘’Δημιουργούμε το σκηνικό της Σητείας του 1538, η οποία διασκεδάζει στη μεγάλη γιορτή της, μέχρι που δέχεται επίθεση από τους πειρατές του Μπαρμπαρόσα με σκοπό, να τον απελευθερώσουν…

Ντύσου με αυτοσχέδια ρούχα πειρατής ή σαΐτης  (ρούχα εποχής) και έλα στην κεντρική πλατεία- λιμάνι” τονίζουν οι διοργανωτές.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, θα γίνει μεθαύριο από τις 4 το απόγευμα με τη συμμετοχή αρμάτων, καρναβαλιστών, ομάδων σχολείων, συλλόγων, ομάδων του κρυμμένου θησαυρού και πολλών άλλων.

Αμέσως μετά την καρναβαλική παρέλαση θα λάβει χώρα Carnival Street Party στην οδό Ελ. Βενιζέλου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει