Κινηματογραφική ληστεία κατήγγειλε επιχειρηματίας

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΑΖΙ - ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε βάρος ενός 40χρονου επιχειρηματία από το Ηράκλειο. Η ληστεία, όπως περιγράφεται από το θύμα, παραπέμπει σε καρτέρι από άτομα τα οποία γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του 40χρονου, ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν την ολοκλήρωση μιας σειράς ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς ακριβώς στήθηκε το σκηνικό.

Ο νεαρός επιχειρηματίας, ο οποίος μίλησε χθες στην «Π», δήλωσε σοκαρισμένος από την ένοπλη επίθεση που δέχτηκε σε τέτοιο βαθμό που, όπως είπε, δεν ήταν σε θέση να αναφέρει με ακρίβεια όλα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του.

Η ένοπλη ληστεία, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, σημειώθηκε χθες γύρω στη μία με μιάμιση τα ξημερώματα. Ο 40χρονος, ο οποίος διαμένει σε ορεινό χωριό του νομού Ηρακλείου, είχε φύγει από το ένα κατάστημα που διατηρεί, πήγε στο δεύτερο όπου βρισκόταν ο συνέταιρός του, όπου παρέμεινε αρκετά λεπτά και περίπου μισή ώρα  μετά τα μεσάνυκτα πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του.

«Μετά που έκλεισα το κατάστημα που βρίσκεται  σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου, πήγα στην  άλλη επιχείρηση που διατηρώ σε άλλο σημείο της πόλης για να συναντήσω τον συνέταιρό μου. Από εκεί αναχώρησα γύρω στη μία παρά και η επίθεση έγινε μετά από περίπου 20 λεπτά».

Ο 40χρονος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έκανε, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον επαρχιακό δρόμο από το Γάζι προς τον Κρουσώνα, δέχτηκε την επίθεση των ληστών.

«Βρισκόμουν περίπου στη μέση της διαδρομής. Μία διαδρομή την οποία κάνω τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς να μου έχει συμβεί το παραμικρό. Ξαφνικά εκεί που κινούμουν με το αυτοκίνητό μου, ένα αγροτικό αυτοκίνητο, μαύρου χρώματος, πέρασε στο ρεύμα κυκλοφορίας μου και μου έκλεισε τον δρόμο, με αποτέλεσμα να πέσω σε μία βάγκα στην άκρη του δρόμου» αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει πως ό,τι ακολούθησε τον σόκαρε σε τέτοιο βαθμό, που προσπαθεί να θυμηθεί όλο το σκηνικό που έζησε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μιλούσαν Ελληνικά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο ένας τουλάχιστον από τους δύο ληστές μιλούσε καθαρά Ελληνικά, ενώ ο άλλος, κατά πληροφορίες, δεν είπε το παραμικρό.

«Ένας από τους δύο ληστές, χωρίς να αποκλείω να υπήρχε και τρίτο άτομο, ήρθε προς το μέρος μου, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου κι αφού φώναζε να του δώσω τα χρήματα, μου πρόταξε το όπλο και με απείλησε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, πλησίασε από τη θέση του συνοδηγού και ο δεύτερος ληστής, ο οποίος πήρε τελικά και τα χρήματα».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 40χρονου, τα χρήματα, περίπου 19 χιλιάδες ευρώ, βρίσκονταν σε ένα τσαντάκι, το οποίο ο ιδιοκτήτης τους τα είχε τοποθετήσει κάτω από τη θέση του συνοδηγού.

«Προσπαθώ να θυμηθώ όσα περισσότερα μπορώ για το σκηνικό της επίθεσης. Σοκαρίστηκα, διότι δεν είχα καταλάβει εξαρχής τις προθέσεις τους. Νόμιζα απλώς ότι είχαν χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και φοβόμουν ότι θα τρακάρουμε. Δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου στη ληστεία. Κι αυτό γιατί δεν μου έχει συμβεί τίποτα όσο καιρό κάνω αυτή τη διαδρομή, ενώ δεν παρατήρησα ύποπτες κινήσεις τις προηγούμενες ημέρες. Θυμάμαι μόνο ότι και οι δύο είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα. Δε θυμάμαι εάν φορούσαν γάντια, ενώ από ό,τι μου είπαν οι αστυνομικοί που εξέτασαν το αυτοκίνητό μου, δεν υπήρξε σύγκρουση μεταξύ των δύο οχημάτων».

Οι περίπου 19 χιλιάδες ευρώ, όπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν τα χρήματα της επιχείρησής του, τα οποία δεν είχε προλάβει να καταθέσει στην τράπεζα τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που σκόπευε να κάνει χθες.

Ο 40χρονος εκτιμά ότι οι ληστές γνώριζαν ότι μεταφέρει αρκετά χρήματα, αν και ο ίδιος ήταν πάντα προσεκτικός. «Πραγματικά δεν γνωρίζω εάν ήταν κάποιος πελάτης της επιχείρησής μου. Περνάνε πολλά από το μυαλό μου, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα. Δυστυχώς τα χρήματα δεν ήταν ασφαλισμένα» καταλήγει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει