Γιατρός από το Γεράκι για μετεκπαίδευση στο Harvard

ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

Με μία υποτροφία στην τσέπη του ο γιατρός με καταγωγή από το Γεράκι Ηρακλείου, κ. Γεώργιος Σαϊτάκης ταξιδεύει στις ΗΠΑ για μετεκπαίδευση στο Harvard.

Ο γιατρός της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής Αθηνών, με καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Θεοδοσιάδη, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώτευσε σε πανελλήνιες εξετάσεις μεταξύ των ειδικευομένων οφθαλμολογίας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα ως υπότροφος στο Harvard Medical School των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του  Lancaster course.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο μόνο ένας ΄Έλληνας ειδικευόμενος οφθαλμίατρος διακρίνεται και λαμβάνει την υποτροφία «Ε. Γραγουδάς».

Από το Γεράκι στις ΗΠΑ

Ο πατέρας του κ. Σαϊτάκη έλκει την καταγωγή του από το Γεράκι και ο ίδιος έχει περάσει όλα τα καλοκαίρια της ζωής του, όπως και τις γιορτές, στην Κρήτη. Η οικογένεια του πατέρα του βρίσκεται στο Ηράκλειο και το Αρκαλοχώρι. Ο 31χρονος κ. Σαϊτάκης έχει μοιράσει τη ζωή του σε Αθήνα,  Σπάρτη, Μόναχο και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες στην Αμερική, όπου θα μείνει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόκειται για μία μετεκπαίδευση, Lancaster course, που ιδρύθηκε το 1949 και αποτελεί το παλαιότερο και σημαντικότερο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην οφθαλμολογία στις ΗΠΑ. Από όλο τον κόσμο επιλέγονται μέσα από εθνικές εξετάσεις 30 άτομα για να λάβουν μέρος στη μετεκπαίδευση.

Σε ερώτηση αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να μείνει μόνιμα στις ΗΠΑ, απαντά: «Έχω ανοιχτούς ορίζοντες και είμαι έτοιμος να αδράξω κάθε περαιτέρω ευκαιρία, όμως απώτερος στόχος είναι να αποκτήσω τα απαραίτητα γνωσιακά εφόδια για να προσφέρω στον τόπο και τις ιδιαίτερες πατρίδες μου».

Ο κ. Σαϊτάκης αναφέρει πως εντός συνόρων οι γιατροί δεν έχουν τα απαιτούμενα κίνητρα και την αναγνώριση, δεδομένου του λειτουργήματος που επιτελούν. «Θεωρώ ότι οι Έλληνες γιατροί που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα γνωσιακά από τα πιο προηγμένα κράτη του κόσμου» αναφέρει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει