“Νόμος και τάξη” λέει τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

“ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ” ΛΕΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ. - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ... ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

Μια συνταγή δοκιμασμένη, επιτυχημένη αλλά με μικρή διάρκεια εφαρμογής είναι αυτό που δοκιμάζει τα τελευταία 24ωρα η ηγεσία της Αστυνομίας σε χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδος, για να περιορίσει, ή και να εξαλείψει, τα απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή.

Πρόκειται για τις ίδιες «επιχειρήσεις κάθαρσης» που είχαν γίνει και τα προηγούμενα χρόνια σε περιοχές με πρόβλημα στην αστυνόμευση, όπως η Μεσσαρά, όπου ναι μεν τα αποτελέσματα ήταν αυτά που ήθελε η Αστυνομία, όμως δεν είχαν τη μονιμότητα και σταθερότητα που θα ήθελαν και οι κάτοικοι αλλά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν εκεί.

Ο σχεδιασμός, εμπνευστές του οποίου είναι ανώτατοι αξιωματικοί που είχαν και στο παρελθόν κληθεί να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, προβλέπει την κατά μέτωπο επίθεση στους πυρήνες πρόκλησης και γιγάντωσης αυτού του είδους της εγκληματικότητας, με στόχο να περάσει το μήνυμα ότι η νομιμότητα θα πρέπει να επανέλθει ή τουλάχιστον να φαίνεται ότι επανήλθε…

Ως προς αυτή την κατεύθυνση, συστάθηκε και επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες  ομάδα από 30 επίλεκτους αστυνομικούς ειδικών υπηρεσιών.

Η εντολή που τους έχει δοθεί είναι να βρίσκονται παντού, όλο το 24ωρο και με οποιονδήποτε τρόπο να προλαμβάνουν πλέον κι όχι να καταστέλλουν περιστατικά που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν ακόμα περισσότερο την ήδη εκρηκτική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη τα πρώτα αποτελέσματα των καταδρομικών αυτών επιχειρήσεων είναι ορατά, αφού άτομα που βρίσκονται στο στόχαστρο αστυνομικών, λόγω της παραβατικής τους συμπεριφοράς από το παρελθόν, έχουν καταλάβει τις διαθέσεις των ανδρών της συγκεκριμένης ομάδας, ενώ αρκετές είναι και οι προσαγωγές που έχουν γίνει.

Ανώτατος αξιωματικός ανέφερε στην «Π» ότι η ειδική αυτή ομάδα θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή όλο το 24ωρο κι όχι μόνο τη διάρκεια της νύχτας. «Φυσικά και λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας τους, οι αστυνομικοί αυτοί θα εναλλάσσονται και θα παραμείνουν εκεί για όσο διάστημα απαιτηθεί».

«Είναι ομολογία αποτυχίας»

Για ομολογία αποτυχίας της αναδιάρθρωσης κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανατσίδης, ο οποίος μιλώντας στην «Π» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δημιουργείται μια νέα ειδική ομάδα που θα αποτελείται από συνάδελφους της ΟΠΚΕ, της ΟΕΑ, των ΤΑΕ την ώρα που υπάρχει ειδική υπηρεσία που δημιουργήθηκε για αυτού του είδους την εγκληματικότητα και την έχουν μόνο για συμμετοχή σε μέτρα τάξης, τα τμήματα δηλαδή αστυνομικών επιχειρήσεων».

«Φαίνεται πως έχει άλλοθι»

Αναφορικά με την τελευταία ζωοκτονία και τη σύλληψη ενός κατοίκου του Αρκαλοχωρίου, αστυνομικοί λένε ότι «ενδεχομένως να μην έχει σχέση με την υπόθεση ή να μην έχει σχέση στον βαθμό που καταγγέλλεται. Αναφέρει άτομα τα οποία κατά τους ισχυρισμούς του  επιβεβαιώνουν την παρουσία του σε σημεία μακριά από εκεί όπου σφαγιάστηκαν τα 100 πρόβατα».

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμο κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ή αύριο στον ανακριτή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει