Έρχεται για τα εγκαίνια ο Σπίρτζης

ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ

Η επίσκεψη μπορεί να άργησε τέσσερις μήνες, αλλά θα έρθει τελικά στο Ηράκλειο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Η επίσημη ημερομηνία έχει οριστεί για τις 30 Απριλίου, με τον υπουργό να μην έρχεται κατά βάση για την ανακοίνωση του νέου βόρειου οδικού άξονα, όπως προβλεπόταν αρχικά, αλλά για να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του Διεθνούς Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, ο υπουργός και το επιτελείο του έχουν σκοπό να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην επίσκεψη, προτάσσοντας πως έργα τα οποία προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα προχωρά, δείχνοντας τη στήριξη της στην Κρήτη. Σε αυτή τη λογική, η παράδοση 7 νέων χιλιομέτρων του βόρειου οδικού άξονα στη Χερσόνησο, αλλά και η δρομολόγηση των εξελίξεων για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας αποτελούν «όπλα» στη φαρέτρα του υπουργού. Την ίδια στιγμή, οι ανακοινώσεις για τις απαλλοτριώσεις στο Καστέλλι, που δίνουν «πράσινο φως» στην έναρξη των εργασιών, μπορούν να δώσουν αρκετούς «πόντους» στον υπουργό. Επικοινωνιακά, η επίσκεψη μπορεί να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό, αφού ο υπουργός θα μπορέσει να παρουσιάσει πρόγραμμα έργων, αλλά και να δείξει πραγματικό έργο το οποίο ήδη έχει συντελεστεί.

Εκτός από τα επίσημα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου «Νίκος Καζα-ντζάκης», ο υπουργός προβλέπεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλα τα μεγάλα έργα που προτάσσει η κυβέρνηση, αλλά και να δώσει σαφείς απαντήσεις στους δημοσιογράφους για τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη. Στο πλαίσιο των ανακοινώσεών του, ο Χρήστος Σπίρτζης, προβλέπεται να δώσει χρονοδιαγράμματα για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι, για τον νέο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, αλλά και για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας, που έχουν κολλήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του υπουργού είχε αρχικά προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο. Στη συνέχεια δόθηκε μια σιωπηλή παράταση, αφού δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την κάθοδο του υπουργού. Η νέα ημερομηνία επίσκεψης προσδιορίστηκε για τον Φεβρουάριο, η οποία επίσης ακυρώθηκε, για να περάσει ένας μήνας «σιωπής» και να γίνει γνωστό μόλις χθες ότι ο υπουργός θα φθάσει στην Κρήτη στο τέλος του Απριλίου. Με βάση τα δεδομένα, εκτιμάται ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονταν σε υπουργικό φόρτο, αλλά γίνονταν σκόπιμα, αφού μέσα στο συγκεκριμένο διάστημα υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις και σε Αγία Πελαγία και σε Καστέλλι για τις καθυστερήσεις των έργων, αλλά και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Στη δεδομένη στιγμή ωστόσο, ο υπουργός μπορεί να… κόψει πολλές κορδέλες και να κατευνάσει πνεύματα, ανακοινώνοντας στην ουσία  πως όλα λύνονται και πως η κυβέρνηση έχει τη δύναμη να προχωρήσει μεγάλα έργα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει