Μυστήριο ο τραυματισμός του μαθητή στη Γέργερη

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Παρά τον τραυματισμό του, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του 14χρονου μαθητή του Γυμνασίου Γέργερης που στο μάγουλό του φέρει ένα ξένο σώμα.

Το παραπάνω διαβεβαιώνουν την «Π» η μητέρα του παιδιού και ο διευθυντής του σχολείου.

Η μητέρα του μαθητή της Β’ τάξης του Γυμνασίου δεν θέλησε να μιλήσει για το περιστατικό, το οποίο έχει λάβει πανελλήνιες διαστάσεις.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την περασμένη Τετάρτη 25 Απριλίου και την ώρα που το παιδί ήταν στην αυλή του σχολείου, σε ώρα διαλείμματος, τραυματίστηκε στο δεξί μάγουλό του. Επειδή η πληγή ήταν μικρή, το αίμα που έτρεξε ήταν ελάχιστο, δεν προκλήθηκε αναστάτωση και ο ίδιος επέστρεψε κανονικά στην τάξη. Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τη μητέρα του παιδιού, που στη συνέχεια υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, η οποία έδειξε ότι στο μάγουλό του υπήρχε ένα ξένο σώμα.

Την περασμένη Παρασκευή 27 Απριλίου, το σχολείο ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Αστυνομικοί βρέθηκαν στο σχολείο και μίλησαν με τον εκπαιδευτικό που ήταν σε εφημερία την ώρα του περιστατικού. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση.

Την Κυριακή 29 Απριλίου, ο μαθητής βρέθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠαΓΝΗ, όπου οι γιατροί βρήκαν ένα ξένο σώμα στο δεξί του μάγουλο, δόθηκαν οδηγίες στους γονείς του και το παιδί έφυγε για το σπίτι του. Το σώμα δεν αφαιρέθηκε ούτε τέθηκε θέμα αφαίρεσής του.

«Υπήρξε καταγραφή ενός συμβάντος από το σχολείο για το οποίο έχει ενημερωθεί από την Παρασκευή η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το περιστατικό διερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών», αναφέρει στην «Π» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κωνσταντίνος Νιθαυριανάκης.

Διαβεβαιώνει ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του, αμέσως επέστρεψε στην τάξη ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει καμία ώρα μαθήματος.

Άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε τον τραυματισμό του. Ο διευθυντής του σχολείου δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν πρόκειται για σκάγι, δυναμιτάκι ή ό,τι άλλο ακούγεται αυτές τις ημέρες, και συνιστά να μη μεγιστοποιείται το θέμα.

«Προφανώς υπάρχει ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και το χωριό για το γεγονός του τραυματισμού ενός μαθητή εν ώρα διαλείμματος στον προαύλειο χώρο από εξωτερικό παράγοντα, εμείς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε από πού προήλθε ο τραυματισμός. Θα υπάρχει περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές και περιμένουμε το επίσημο πόρισμα», τονίζει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει