Η έκπληξη της δεκαετίας λέγεται… Αρκαλοχώρι!

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Το Αρκαλοχώρι δείχνει πλέον τον  δρόμο για πολύ μεγάλες διοργανώσεις στην ενδοχώρα, που σχετίζονται με τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό.

Η τέταρτη επιτυχημένη διοργάνωση του Χρώμα Run 2018, η οποία και συγκέντρωσε πάνω από 3.500 συμμετέχοντες, απέδειξε ότι οι μεγάλες εκδηλώσεις στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος έχουν έρθει για να μείνουν. Με οργανωτική επιτροπή η οποία εργαζόταν επί δύο και πλέον μήνες για το τέλειο αποτέλεσμα, πλήθος ανθρώπων που άοκνα προσέφεραν εθελοντικά υπηρεσίες, αλλά και πολλούς κατοίκους της περιοχής, που πίστεψαν σε ένα όραμα για το διαφορετικό, το φετινό Χρώμα Run ήταν η επιβεβαίωση πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Μπορεί από την εποχή που διοργανώνονταν τα «Παπατζιρίτια» με αγώνες δρόμου στην πεδιάδα από το Καστέλι ως το χωριό του γρήγορου ιερέα Κασάνοι, να έχουν περάσει πολλά χρόνια, ωστόσο η περιοχή διαχρονικά δείχνει πως έχει στο… αίμα της τη διοργάνωση δράσεων για το κοινωνικό σύνολο, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ήδη ετοιμάζονται μεγάλες συναυλίες κι εκδηλώσεις για το καλοκαίρι, που θα μεταφέρουν σημαντικό κομμάτι των πολιτιστικών δρώμενων στην ενδοχώρα.

 

Η μεγαλύτερη στιγμή της γιορτής, το πέταγμα του χρώματος.
Η μεγαλύτερη στιγμή της γιορτής, το πέταγμα του χρώματος.

Σε αυτή καθαυτή τη διοργάνωση του «Χρώμα Run 2018»,  πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, για να ζήσουν τη μεγάλη γιορτή. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, ώρες πριν την έναρξη της γιορτής των χρωμάτων, με παιδιά, νέους, αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών να συμμετέχουν σε μια μοναδική και χαρούμενη εμπειρία.

Ένα από τα «κλειδιά» στην επιτυχία της διοργάνωσης αποτελεί η στάση που τηρεί η δημοτική αρχή απέναντι σε τέτοιες διοργανώσεις. Με προσωπική επιλογή του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη, οι προσπάθειες των κατά τόπους συλλόγων, κι εν προκειμένω του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας «ΑΘΛΗ.Σ.Υ» Αρκαλοχωρίου, στηρίζονται ενεργά, χωρίς όμως η δημοτική αρχή να επιχειρεί την κεφαλαιοποίησή τους για πολιτικό όφελος.

Η στρατηγική αυτή επιλογή, ωστόσο, έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος να κερδίζει συνολικά, αντί να δημιουργούνται ίντριγκες και αντιπαραθέσεις που έχουν παρατηρηθεί σε άλλους Δήμους της ενδοχώρας.

Για την ιστορία, η προσπάθεια του Χρώμα Run 2018, πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας «ΑΘΛΗ.Σ.Υ.» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέριεας Κρήτης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και του ΔΟΠΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ενώ αρκετά σημαντική ήταν και η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Αρκαλοχώρι «Χρώμα Run 2018» : Μεγάλη συναυλία από τον Τόνυ Σφίνο.
Μεγάλη συναυλία από τον Τόνυ Σφίνο.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τον γνωστό καλλιτέχνη Τόνυ Σφίνο, ο οποίος έφθασε στο Αρκαλοχώρι με όλο το επιτελείο του, προσφέροντας ένα δυνατό σόου για όλες τις ηλικίες. Αναμφισβήτητα η πιο εντυπωσιακή στιγμή του Χρώμα Run 2018 ήταν η στιγμή του «πολέμου» των χρωμάτων λίγο μετά την επιστροφή των δρομέων από τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Χρώμα Run 2018.
Πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Χρώμα Run 2018.

Οι συμμετέχοντες ξεχύθηκαν στους δρόμους, όπου τους περίμεναν πολλές εκπλήξεις, με ζωντανή μουσική από ρόκ και κρητικά συγκροτήματα, χορευτές, διαγωνισμός τριπόντων, εμπόδια τύπου στίβου μάχης αλλά και πολλοί djs που έπαιζαν όλα τα είδη μουσικής. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το Χρώμα Run ενίσχυσε οικονομικά τον Σύλλογο «Δικαίωμα στη Ζωή» που έχει παράρτημα στο Θραψανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει