Το Γυμνάσιο Μονάχου στο Γάζι

Μαθητική ανταλλαγή μεταξύ του Γυμνασίου Γαζίου και του Wittelsbacher Gymnasium Μονάχου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  «Η Ελλάδα τότε και τώρα».

Το Σάββατο 21  Απριλίου αναχώρησε για άλλη μια φορά η αποστολή του Γυμνασίου Γαζίου με 14 μαθητές και δύο συνοδούς καθηγήτριες, την κυρία Σοφία Γιασσάκη και την κυρία Ειρήνη Σφακιανάκη για ένα επταήμερο ταξίδι στο Μόναχο της Βαυαρίας.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε το δεύτερο μέρος της συνεργασίας μεταξύ του Γυμνασίου Γαζίου και του Wittelsbacher Gymnasium Μονάχου, καθώς τον Οκτώβριο του 2017 είχαν επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο 14 Γερμανοί μαθητές, είχαν φιλοξενηθεί στα σπίτια Ελλήνων μαθητών και είχαν ξεναγηθεί σε σημαντικά αξιοθέατα του νησιού μας.

Έτσι τώρα πραγματοποιήθηκε η ανταπόδοση της επίσκεψης και οι Έλληνες μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν με τη σειρά τους το γερμανικό σχολείο, να μείνουν στα σπίτια των Γερμανών φίλων τους και να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητά τους.

Ξεναγήθηκαν σε διάφορα σημεία του κρατιδίου της Βαυαρίας, γνώρισαν πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της Γερμανίας, παρακολούθησαν μαθήματα, συνευρέθηκαν με νέους και νέες, μίλησαν μαζί τους για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Η μαθητική αυτή ανταλλαγή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα τότε και τώρα», μία πρωτοβουλία του ιδρύματος «Παλλάδιον», ενός αυτόνομου δημόσιου ιδρύματος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα το Μόναχο.

Κεντρικοί στόχοι του ιδρύματος είναι η στήριξη της εκπαίδευσης και αγωγής των Ελλήνων στη Βαυαρία και η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας και τέχνης.

Σε συνεργασία με το βαυαρικό Υπουργείο παιδείας δρομολόγησε το ίδρυμα προγράμματα αδελφοποιήσεων μεταξύ ουμανιστικών Γυμνασίων της Βαυαρίας, όπου διδάσκονται τα Αρχαία και Νέα Ελληνικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, και Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, στα οποία διδάσκονται τα γερμανικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει