Πού μετακινούνται οι λαϊκές Μασταμπά και Αλικαρνασσού

Ομόφωνο «ναι» είπαν στην πρώτη σύγκληση της συνεδρίασής τους τα μέλη της νεοσυσταθείσας αρμόδιας  Επιτροπής της Περιφέρειας για τη μετακίνηση δύο λαϊκών αγορών σε Μασταμπά και Ν. Αλικαρνασσό.  Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τετάρτη στην περιοχή του Μασταμπά, στις οδούς Ραυτοπούλου και Παρασκευοπούλου.

Η νέα θέση στην οποία συμφώνησαν να μετακινηθεί η λαϊκή αγορά είναι στις οδούς  Σμπώκου έως τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου, στην Πατελάρου  από τη Σμπώκου έως το τέλος της οδού Πατελάρου, στην Πατριάρχου Φωτίου από τη λεωφόρο Ιωνίας έως την οδό Ραυτοπούλου.

Αντίστοιχα, τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν και στο θέμα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στη δημοτική ενότητα της Ν. Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα από τις οδούς Δημοκρατίας-Καρίας στις οδούς Σταδίου (από την οδό Κ. Καριωτάκη μέχρι την οδό Μπαμπαλή)  και   Αναγεννήσεως (από την  οδό  Ηροδότου έως την οδό Αναπαύσεως).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουν στη διάθεσή τους ένα δεκαπενθήμερο πολίτες και τοπικοί φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους ή τις ενστάσεις τους στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών σε Μασταμπά και Ν. Αλικαρνασσό.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα διαμορφώσει την εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έχει και τον τελικό λόγο.

Αποφάσεις εκκρεμούν και σε σχέση με το ζήτημα της λαϊκής αγοράς των Καμινίων, της οποίας οι κάτοικοι  διεκδικούν τη μετακίνηση από τον χώρο όπου σήμερα διεξάγεται στις οδούς Συβρίτου Γορτύνης και Εργάνης, καθώς έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο 18μηνο που η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει ως χρονικό όριο για τη μετακίνησή των λαϊκών.

Οι κάτοικοι της περιοχής  έχουν ξεκαθαρίσει ότι έχει εξαντληθεί  κάθε περιθώριο υπομονής και ότι έχουν δείξει ανοχή σε μια λειτουργία απολύτως επιβαρυντική και οχλούσα που αποδιοργανώνει τον προγραμματισμό τους  και ακυρώνει την έννοια του κοινόχρηστου δρόμου. Οι τρεις εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς είναι η αξιοποίηση της οδού Ισαύρου ή της οδού Καντάνου ή της οδού Πετλέμπουρη.

Κρίσιμο ζήτημα παραμένει επίσης το πού θα μετακινηθεί η λαϊκή αγορά που φιλοξενείται  κάθε Πέμπτη και Σάββατο στο οικόπεδο Λυδάκη, αφού το συμβόλαιο που έχει ο Δήμος με τον ιδιοκτήτη της έκτασης λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε ο Δήμος οφείλει να έχει βρει  οικόπεδο ικανό για να αξιοποιηθεί που να έχει τις προδιαγραφές να στεγάσει τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει