Ο “Καπετάν Μιχάλης” στο Πετροκεφάλι

Ο “Καπετάν Μιχάλης”, ένα από τα αγαπημένα έργα του Νίκου Καζαντζάκη, θα παρουσιαστεί στο ανοιχτό θέατρο Πετροκεφαλίου, σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση παρουσιάζεται με την ευγενική προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετροκεφαλίου.

Ο Νίκος Βερλέκης σκηνοθετεί την παράσταση και ερμηνεύει μοναδικά τον θρυλικό ρόλο του Καπετάν Μιχάλη. Πολυπληθής θίασος ζωντανεύει πιστά, καθαρά τους ήρωες του Καζαντζάκη, ενώ η λύρα, το λαούτο και το τραγούδι επί σκηνής πλαισιώνουν την παράσταση.

Την οργάνωση, την παραγωγή και την παρουσίαση του μεγάλου αυτού έργου έχει αναλάβει το Ν.Π.Δ.Δ  ΚΟΙΝΩ.ΠΩΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας μαζί με τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας.

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή: Κωστής Κολώτας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης.

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Σκουλάς.

Μουσική σύνθεση: Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Επιμέλεια σκηνικών/κοστουμιών: Σοφία Κονταξάκη.

Βοηθός σκηνοθέτης: Πόπη Δασκαλάκη.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Βερλέκης, Θοδωρής Προκοπίου, Νίκος Ασπραδάκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης,  Δημήτρης Γιαννίδης, Νίκος Δασκαλάκης, Πέτρος Καλύβας, Άννα Κωτάκη, Λία Λιανάκη, Μιχάλης Μαλλιωτάκης, Κωστής Μαυρικάκης, Δέσποινα Μπιτζέ, Σωτήρης Παπανικολάου, Φίλιππος Σαρρής, Δημήτρης Σέρφας.

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Γιώργης Λαμπράκης, λύρα και Μανόλης Καραβυράκης, λαούτο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει