Ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη Γέργερη

Ξεκινούν σήμερα στην Γέργερη οι ”Γιορτές της φύσης και των ανθρώπων”, που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, έως και 16 Αυγούστου.

Η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ είναι λαϊκή βραδιά με τους: Άρη Κουτεντάκη, Κων/νο Σφακιανάκη, Νίκο Καραμανωλάκη και Γεωργία Πρατοπούλου.

Με συναντήσεις και νέες μουσικές εμπειρίες που μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε παρόμοιες παραδόσεις, όπως η φετινή επαφή μας με μουσικές πνευστών της Σκωτίας. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτές οι συναντήσεις και αυτή η αλληλεπίδραση μάς πάει λίγο πιο πέρα.

‘’Εδώ και χρόνια, τονίζεται, ο πολιτισμός μας, άμεσα συνδεδεμένος με τη θρησκευτική μας παράδοση, τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει. Τα γλέντια έξω στις πλατείες ήταν αφορμή συνάντησης, ξεγνοιασιάς, συνέχισης των παραδόσεων, όπου σταδιακά προστέθηκαν καινούριες δράσεις αλλά και αναβιώσεις εθίμων που με τον καιρό είχαν ξεχαστεί.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης, τιμώντας την ιστορία του συνεχίζει κάθε χρόνο να γιορτάζει τη φύση και τους ανθρώπους. Την παράδοση και την αναβίωση των εθίμων. Μέσα από αυτές τις γιορτές, μέσα από αυτές τις ζυμώσεις, ξεπροβάλλουν νέα παιδιά που έχουν γαλουχηθεί με τις ιστορίες, τις θυσίες, τις μυρωδιές και τις μουσικές του τόπου μας. Παιδιά που τιμούν τα παλιά για να φέρουν τα καινούρια σ’ αυτό το αέναο πάρε δώσε που κάθε φορά λίγο μας εξυψώνει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει