Βραδιά τιμής στον Ψαραντώνη στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”

ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥΣ

Βραδιά τιμής στον Ψαραντώνη στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”Τα Ανώγεια τιμούν τον Ψαραντώνη απόψε στις 9.30 στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”, σε μια μεγάλη μουσική βραδιά με τη συμμετοχή μουσικών φίλων και συνεργατών του. Η βραδιά διοργανώνεται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, ανήμερα της 74ης επετείου από το Ολοκαύτωμα του 1944.

Θα γίνει μια μουσική αναδρομή στην πολύχρονη διαδρομή του, γεμάτη από αγαπημένους σκοπούς και μαντινάδες και πλαισιωμένη από σύντομες ομιλίες και αναφορές σημαντικών προσώπων που συνάντησε στη μέχρι τώρα πορεία του, όπως ο Λουκάς Θάνος και ο Γιώργης Καράτζης που θα μιλήσουν γι’ αυτόν, αλλά και ο Κώστας Ξυλούρης.

Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει 30 από τα γνωστότερα κομμάτια του Ψαραντώνη σε μουσική επιμέλεια του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και του Πάρι Περυσινάκη.

Συμμετέχουν επίσης καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας, όπως ο Ιταλός τραγουδοποιός, τραγουδιστής, ποιητής και συγγραφέας Vinicio Capossela, δημοφιλείς καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας και η Μαρίνα Δακανάλη, γνωστοί και αγαπημένοι λυράρηδες της “παλιάς φρουράς” όπως  ο Γιώργης Καλομοίρης, ο Μανόλης Μανουράς, ο Φώτης Κατράκης, οι αδελφοί Φραγκιαδάκη, ο Βασίλης Ξυλούρης (Ντουντούλιος), ο Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), ο Γιάγκος Χαιρέτης, ο Μενέλαος και ο Γιώργης Νταγιαντάς, ο Χάρης Φασουλάς, ο Κώστας και η Μαρία Σκουλά και ο Δημήτρης Ξυλούρης (Κίτρος) και φυσικά η μουσική  συνέχεια του Ψαραντώνη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης, θα τιμήσει τον Ψαραντώνη για την πολύτιμη και διαρκή προσφορά του στα Ανώγεια και στη μουσική με ένα καλλιτεχνικό έργο που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Την παρουσίαση του αφιερώματος θα κάνει η Κατερίνα Κοντόκαλου-Φουράκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει