Η κρητική ασκομαντούρα συναντά την γκάιντα της Σκωτίας σήμερα στη Γέργερη

Συνάντηση Κρήτης-Σκωτίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ, στον χώρο των παλιών κατασκηνώσεων, στη Γέργερη, στο πλαίσιο της  13ης  συνάντησης με τον τίτλο «Ποιμένες αγραυλούντες» που οργανώνει ο  Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι “Ποιμένες αγραυλούντες” είναι μια γιορτή παραδοσιακών κρητικών πνευστών που ξεκίνησε το 2006 στη Γέργερη και σήμερα αποτελεί ένα μοναδικό σημείο συνάντησης μουσικών καλλιτεχνών πνευστών οργάνων από όλη την Κρήτη, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο.

«Μετά τη συνάντησή μας και με τους Γρεκάνους της Κάτω Ιταλίας, σειρά έχει η συνάντηση με την παράδοση των πνευστών της Σκωτίας» τονίζουν οι διοργανωτές.

Φέτος θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες  να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο (6μ.μ.) για την ιστορία και την κατασκευή της ασκομαντούρας, με τους Περικλή Σχοινά, Κωστή Μουζουράκη, Γιώργη Καψάλη και Γιώργη Κουτεντάκη. Θα ακολουθήσει καντάδα και κάλεσμα στα σοκάκια του χωριού.

Κατόπιν οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τον ήχο της με Έλληνες μουσικούς αλλά και με μουσικούς της Σκωτίας, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους ηχόχρωμα στη βραδιά.

Θα συμμετέχουν  οι:  Περικλής Σχοινάς, Δαμιανός Βασιλάκης, Γιάννης Ρομπογιαννάκης και ο Κωστής Μουζουράκης με τη μουσική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέργερης.

Από τη Σκωτία θα συμμετέχουν οι Steve Jackson, John Atkinson-Milmoor, Doog Radcliffe.

Μουσική Επιμέλεια: Κωστής Μουζουράκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει