“Ο Καπετάν Μιχάλης” έρχεται για δύο παραστάσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ “Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ”

Με δύο παραστάσεις, σήμερα και αύριο, στις 9.30 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», «Ο Καπετάν Μιχάλης» αποχαιρετά την Κρήτη, η οποία αγκαλιασε με μεγάλη ζεστασιά το αριστούργημα του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Βερλέκη, ο οποίος ενσαρκώνει επίσης μοναδικά το θρυλικό ρόλο του Καπετάν Μιχάλη.  Ο Νίκος Βερλέκης έχει μια ιδιαίτερη σχέση μ’ αυτό τον ρόλο. Μπορεί να μην είναι κρητικός αλλά η ψυχή του είναι γεμάτη από Κρήτη και συχνά πυκνά βρίσκεται κοντά της. Απολαμβάνει τη φύση της, ζει μέσα στην ψυχή της, χαίρεται τους ανθρώπους της και γίνεται ένα μαζί τους.

Πολυπληθής θίασος ζωντανεύει πιστά, καθαρά τους ήρωες του Καζαντζάκη, ενώ η λύρα, το λαούτο και το τραγούδι επί σκηνής, πλαισιώνουν την παράσταση.

Μια παράσταση που στέκεται με ευλάβεια και σεβασμό, στο επικό μυθιστόρημα της Κρήτης, που είναι ένας ύμνος στον αγώνα για το χρέος, και την ελευθερία.

Ο Καπετάν Μιχάλης, το εμβληματικό έργο του μεγάλου στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, είναι ένα από τα τελευταία του έργα. Η υπόθεση τοποθετείται στην Κρητική Επανάσταση του 1889.

Ο κεντρικός ήρωας, ο καπετάν Μιχάλης, ένας άγριος και ανυπότακτος πολεμιστής, έχει ορκιστεί να είναι μαυροντυμένος, αξύριστος και αγέλαστος μέχρι να ελευθερωθεί η Κρήτη. Όταν όμως συναντά την Εμινέ, τη γυναίκα του αδελφοχτού του, του Νουρήμπεη, τον κυριεύει «ένας δαίμονας» που, παρά τις προσπάθειές του, δεν καταφέρνει να τον βγάλει από το μυαλό του.

Την οργάνωση, την παραγωγή και την παρουσίαση του μεγάλου αυτού έργου έχει αναλάβει το Ν.Π.Δ.Δ  ΚΟΙΝΩ.ΠΩΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας μαζί με τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας.

Συντελεστές: Θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Κωστής Κολώτας, Νίκος Βερλέκης Βασίλης Σκουλάς, μουσική σύνθεση, επιμέλεια σκηνικών/κοστουμιών, βοηθός σκηνοθέτης:  Λουδοβίκος των Ανωγείων, Σοφία Κονταξάκη, Πόπη Δασκαλάκη.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Βερλέκης, Θοδωρής Προκοπίου, Νίκος Ασπραδάκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης,  Δημήτρης Γιαννίδης, Νίκος Δασκαλάκης, Πέτρος Καλύβας, Άννα Κωτάκη, Λία Λιανάκη, Μιχάλης Μαλλιωτάκης, Κωστής Μαυρικάκης, Δέσποινα Μπιτζέ, Σωτήρης Παπανικολάου, Φίλιππος Σαρρής, Δημήτρης Σέρφας.

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Γιώργης Λαμπράκης, λύρα, Μανόλης Καραβυράκης, λαούτο.

Είσοδος: 13 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει