Η 1η σύναξη ιερών εικόνων – οικογενειακών κειμηλίων στη Ν. Αλικαρνασσό

Η 1η ετήσια σύναξη των ιερών εικόνων – οικογενειακών κειμηλίων των απανταχού Αλικαρνασσέων, διοργανώνει η Ενορία Αγίου Νικολάου Ν. Αλικαρνασσού, σε συνεργασία με ομάδα ενοριτών.

Η σύναξη θα γίνει στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου κατά την εορτή του τοπικού Αγίου Θεοδώρου Νεομάρτυρος του Αλικαρνασσέως και τη συμπλήρωση 10 ετών από την καθιέρωση της μνήμης του στη Νέα Αλικαρνασσό.

Το πρόγραμμα:

Ωρα 18.30: Προσέλευση των ι. εικόνων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Ωρα 19.15: Λιτάνευση των ι. εικόνων και του ι. Λειψάνου του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου στην πόλη της Νέας Αλικαρνασσού, μέχρι το Παρεκκλήσιο του Αγίου πλησίον των φυλακών όπου θα γίνει προσκύνηση των κειμηλίων και Θεία Λειτουργία.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Αλικαρνασσώτες που κατέχουν εικόνες κειμήλια, να προσέλθουν στην εορτή μαζί με την εικόνα τους.

Επίσης να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ανάδειξη και καθιέρωση της ετήσιας σύναξης στον Άγιο Νικόλαο Νέας Αλικαρνασσού.

Να γνωρίσουν και να γίνει κοινή συνείδηση όλων των Αλικαρνασσέων ότι η τιμητική αυτή ημέρα εορτής του Αλικαρνασσέως Αγίου Νεομάρτυρα Θεοδώρου και της σύνταξη των ιερών εικόνων από τις αλησμόνητες πατρίδες, είναι ημέρα μνήμης, πολιτισμού, ζωντανής παράδοσης και κυρίως πνευματικής αφύπνισης, προκοπής και ωφέλειας όλων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει