ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο

Τη στιγμή που ο πληθυσμός της περιοχής έχει τριπλασιαστεί, οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου το μήνα Αύγουστο είναι τραγικές, τονίζει το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως από τις 31 μέρες του μήνα, τις δέκα δεν εφημερεύει ορθοπεδικός, τις οχτώ δεν εφημερεύει γενικός χειρουργός στη χειρουργική κλινική, αλλά μόνο στο τμήμα επειγόντων, καμία μέρα δεν υπάρχει οδοντίατρος, τις 23 δεν εφημερεύει νευρολόγος, τις 19 δεν υπάρχει πνευμονολόγος, τις 26 ημέρες δεν εφημερεύει ουρολόγος, τις 24 το νοσοκομείο μένει χωρίς ΩΡΛ, οφθαλμίατρο και δερματολόγο.

«Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην κάλυψη του Νοσοκομείου από ηλεκτρολόγο βάρδιας, αφού το μήνα Αύγουστο 27 από τις 31 νύχτες δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος βάρδιας, ενώ κενά υπάρχουν και σε πρωινές βάρδιες, αφού οι ηλεκτρολόγοι είναι μόνο δύο και ο αριθμός των βαρδιών που μπορούν να καλύψουν είναι συγκεκριμένος. Κενά υπάρχουν και στις βάρδιες και στις υπηρεσίες και άλλων ειδικοτήτων της τεχνικής υπηρεσίας, που είναι αποδεκατισμένη (θερμαστές, αέρια, υδραυλικός)», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Τονίζουν, ακόμα, πως στο νοσηλευτικό προσωπικό τα κενά εξακολουθούν να είναι τεράστια, με αποτέλεσμα ο αριθμός των οφειλόμενων ημερών αδειών και ρεπό στο προσωπικό αντί να μειώνεται, αυξάνεται. Παράλληλα, μεγάλα κενά εξακολουθούν να υφίστανται στη διοίκηση και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες, δηλαδή στη σίτιση, στον ιματισμό. Έχει ζητηθεί η έγκριση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού γι’ αυτές τις υπηρεσίες, όμως δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το Υπουργείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει