Μουσική και θέατρο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Γάζι

Με δυο εκδηλώσεις συνεχίζεται το πολιτιστικό πρόγραμμα στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου, στην πλατεία Κατσαμάνη, πίσω από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η “Μουσική του Συντροφιά”, παρουσιάζουν μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Ήρθες απ’ τη Σμύρνη».

Τη μουσική γράφει ο Βαγγέλης Σαμαράκης, ενώ θα τραγουδήσουν ο Γιάννης Τζίνας, η Πέλλα Ροδουσάκη, ο Gabriel Roskos και η Kristina Eisenhoffel, τραγούδια σε ποίηση – στίχους του Γιώργου Αγγελάκη, του Χρήστου Καραγιάννη, της Ελένης Μωυσιάδου, του Βαγγέλη Σαμαράκη, του Γιώργου Συμεωνίδη, του Γιώργου Φρυγανάκη, του Γιάννη Τσερεβελάκη και του Μανούσου Φούμη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, με τη συνεργασία και διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου η παράσταση «Καπετάν Μιχάλης», σε σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ηθοποιό Νίκο Βερλέκη και έναν πολυπληθή θίασο να ζωντανεύει πιστά και καθαρά τους ήρωες του Καζαντζάκη, την ώρα που η λύρα, το λαούτο και το τραγούδι επί σκηνής ντύνουν μουσικά την παράσταση.

Η υπόθεση τοποθετείται στην Κρητική Επανάσταση του 1889. Ο κεντρικός ήρωας, ο Καπετάν Μιχάλης, ένας άγριος και ανυπότακτος πολεμιστής, έχει ορκιστεί να είναι μαυροντυμένος, αξύριστος και αγέλαστος μέχρι να ελευθερωθεί η Κρήτη.

Όταν όμως συναντά την Εμινέ, τη γυναίκα του αδελφοχτού του, του Νουρήμπεη, τον κυριεύει «ένας δαίμονας» που, παρά τις προσπάθειές του, δεν καταφέρνει να τον βγάλει από το μυαλό του…

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για μικρά παιδιά, ενώ τα αυθεντικά κοστούμια της παράστασης παραχώρησε ευγενικά το Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε Κρήτης.

Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης 21:00.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει