Στο Πέραμα η επισκευή του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η εκτίμηση ζημίων

Φεύγει από την Ακτή Ξαβερίου, όπου είχε δέσει από την Τετάρτη 29 Αυγούστου, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό ναυπηγείο στο Πέραμα. Το πλοίο, με τη συνδρομή τεσσάρων ρυμουλκών, θα κατευθυνθεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου εκεί ειδικοί θα εκτιμήσουν τις ζημιές και στη συνέχεια θα αποκατασταθούν.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε γκαράζ του πλοίου και ενώ αυτό βρισκόταν ανατολικά της Ύδρας με 875 επιβάτες και 140 άτομα πλήρωμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Το πλοίο μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση των λιμενικών αρχών επέστρεψε στον Πειραιά όπου έγινε και η εκκένωση από τους επιβάτες χωρίς κανείς να πάθει το παραμικρό.

Στη συνέχεια και μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου μετά από ένα τιτάνιο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά κατασβέστηκε και το πλοίο εκκενώθηκε πλήρως από τα οχήματα (80 φορτηγά και 152 Ι.Χ.) που ήταν μέσα σε αυτό. Από το περασμένο Σάββατο στο πλοίο έχουν μπει πραγματογνώμονες που έχουν ορίσει η Εισαγγελία Πειραιά και το Υπουργείο Ναυτιλίας, οι οποίοι όταν ολοκληρώσουν την έρευνά τους θα συντάξουν την έκθεση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει