Θα μας φτιάξει… δρόμους, φράγματα, γεφύρια!

“Δίνουμε βάρος στις υποδομές του νησιού”

Το έμπρακτο πολιτικό ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση και την προώθηση των μεγάλων έργων στην Κρήτη, υπογράμμισε χθες ο  Γ.Γ, του Υπουργείου υποδομών κ. Δέδες, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στο νησί.

Το κυβερνητικό στέλεχος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου υπογράμμισε το πολιτικό βάρος που έχει δοθεί στο νησί, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα που υπάρχει σε επίπεδο υποδομών, που για χρόνια είχαν «βαλτώσει» με αποτέλεσμα τη δικαιολογημένη δυσφορία των πολιτών.

«Έχουμε μια εικόνα των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας. Η Κρήτη ήταν ξεχασμένη για δεκαετίες. Βρίσκεται στο επίκεντρο πλέον της κυβερνητικής πολιτικής. Έχει πολλές δυνατότητες» – τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι ο Ιούνιος του 2019 θα είναι ημερομηνία σταθμός  για τον ΒΟΑΚ.

Ειδικότερα ο κ. Δέδες σχολίασε ότι στο δεύτερο τμήμα του ΒΟΑΚ, από τη Νεάπολη ώς τον Άγιο Νικόλαο, παρέπεμψε σε χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, προσδιόρισε τη δημοπράτησή του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Το πρώτο τμήμα, από τη Χερσόνησο ώς τα Χανιά, θα γίνει, είπε, με τυπική παραχώρηση, ενώ για το τμήμα από Άγιο Νικόλαο ώς τα Χανιά, ο προσωρινός ανάδοχος αναμένεται να προκύψει τον Ιούνιο του 2019.

Ο κ. Δέδες σημείωσε ότι πολύ σύντομα μπαίνει στη φάση υλοποίησής του το Καστέλλι, τονίζοντας ότι η κήρυξη του οριστικού αναδόχου για το αεροδρόμιο θα γίνει τις επόμενες μέρες. Παράλληλα επανέλαβε ότι το Μάρτιο του 2019 είναι εφικτός ο στόχος της παράδοσης του δρόμο “Ηράκλειο – Μεσσαρά”, ενώ όπως είπε τμηματικά θα παραδίδεται το έργο στον Πλατύ Ποταμό, που έχει κοστίσει 200 εκ. ευρώ.

Ο ίδιος σχολίασε πολιτικά ότι “το Υπουργείο έχει εμπράκτως αποδείξει ότι δεν υπάρχει Δήμος που να μην έχει χρηματοδοτηθεί”. Ειδικότερα το κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε το έμπρακτο κυβερνητικό αποτύπωμα μέσα από πρωτοφανείς χρηματοδοτήσεις με τις οποίες έχει ενισχυθεί η  τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως είπε «διαθέσαμε πολύ περισσότερους πόρους σε σχέση με τα τεκμηριωμένα αιτήματα. Η παρουσία μας στην Κρήτη πια είναι αδιάλειπτη για την ανάπτυξη του νησιού».

Σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση της  πολιτικής σκακιέρας καθώς διανύουμε την άτυπη προεκλογική περίοδο  σχολίασε χαρακτηριστικά: “Είμαστε σε προεκλογική περίοδο από τότε που αναλάβαμε. Έχουμε περάσει και χειρότερες περιόδους με capital controls. Ανεξαρτήτως συγκυρίας έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν επηρεαζόμαστε όμως, τα έργα θα προχωρήσουν”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει