ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Πάρτε Βάση… φτιάξτε δρόμο!

Μόνο το ΚΚΕ και η επιτροπή Ειρήνης προς το παρόν διατηρούνσταθερή στάση και φωνάζουν για το…ενδεχόμενο να πάρουν οι Αμερικάνοι και τη βάση στο Τυμπάκι αφού δεν τους χωράει πλέον η Σούδα. Όλοι οι άλλοι -μαζί και και παληκάρια που είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο για τα…χημικά της Συρίας!- θέλουν καθώς φαίνεται και νέα βάση!

Σου λέει έτσι μπορεί να ησυχάσουμε κιόλας που δεν έχουμε τι να το κάνουμε εκεί το στρατόπεδο. Ή όπως λέει κι ένας φίλος «έπρεπε να τους δώσουμε χρόνια τη βάση εκεί και να μας φτιάξουν το δρόμο οι Αμερικάνοι. Δεν θα είχε τελειώσει τώρα;».

Ουου! Μόνο τώρα από… χρόνια!

 

τα ιστορικά κτήρια της Δικαιοσύνης“Κουμπώνει” σε όλα τα κτήρια!

Και με την ευκαιρία του χθεσινού Στίγματος (διά χειρός διευθυντού) μία σοφός της εφημερίδας επεσήμανε ότι «έχει δίκιο ο συγγραφέας του πονήματος για το κάψιμο του κτηρίου στο Πανεπιστήμιο, αλλά αυτό…κουμπώνει με όλα»!

Δηλαδή; Ναι, ότι έγινε με το κτήριο στα Χανιά που το έκαψαν, με τις παλιές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου!

«το ίδιο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα συμβεί με τα ιστορικά κτήρια της Δικαιοσύνης, το παλαιό κτήριο της Τροχαίας.

Όλα αυτά αργοσβήνουν με τον χρόνο και κανένας δεν παίρνει την ευθύνη να πει τι θα γίνει» ανέφερε.

Και βέβαια…δεν χρειάζονται…φωτιές.

Μπορείς και να το αφήσεις να καταρρεύσει, όπως π.χ. το Τρανταλίδειο.

 

Πολιτικά “καρφιά”

Όχι πως δεν θα έμπαιναν τα…πολιτικά ανάμεσά μας.

Αντί να ομονοήσουν μπροστά στην καταστροφική φωτιά, άρχισαν τα…καρφιά από την πρώτη κιόλας ώρα!

Το Υπουργείο Παιδείας διά στόματος Φωτάκη προσπάθησε να…ρίξει τον πρύτανη, ανεβάζοντας τον Ευρ.Στεφάνου για τον αμίαντο, ο Βαρδάκης είπε με εντολή πρωθυπουργού -και είναι αλήθεια ότι μίλησε με το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως ο Ηρακλειώτης βουλευτής, νωρίς το πρωί της Κυριακής- ότι άρχισε το ψάξιμο στέγης και ο Ζώρας κάρφωσε τον βουλευτή για τα όσα λέει, «που δεν στέκουν».

Η για την ακρίβεια είπε ότι «είναι επιπολαιότητες».

Τι ωραία ατμόσφαιρα…

Επίσκεψη Γαβρογλου στο Πανεπιστήμιο

Ο ιδιώτης και τα λεφτά

…Πάντως, χθες ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα, ακόμη κι όταν είχαν διαφορετική ιδεολογική αφετηρία! Κάποια στιγμή στη σύσκεψη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Οδυσσέας Ζώρας, είπε ότι ένας ιδιώτης προσέφερε 5000 ευρώ στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες μετά τη  φωτιά.

Εκεί παρενέβη ο υπουργός, κ. Γαβρόγλου, λέγοντας: «Εντάξει, δεν μας αρέσουν εμάς αυτά…».

-«Ε, τι να κάνουμε υπουργέ μου; Nα τα γυρίσουμε πίσω; Να μην τα δεχτούμε;» ρώτησε ο Ζώρας… Το κλίμα παρέμεινε εύκρατο!

 

Είναι ιδεοληψία; Μπα…

…Αυτό βέβαια ακούστηκε λίγο ιδεοληπτικό από πλευράς Γαβρόγλου.

Ότι… δήθεν βγάζει ο υπουργός σπυράκια, όταν ακούει για ιδιώτες.

Αλλά, πιστέψτε με, δεν είναι!

Μάλλον πιο πολύ κόντρα προς τον…  Ζώρα είναι, καθώς όλοι στο υπουργείο ξέρουν ότι… δεξιοκοιτάζει!

Και το λέω, γιατί, όταν ο υπουργός άκουσε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων έδωσαν το νερό δωρεάν, αλλά και ο ξενοδόχος που βρέθηκε είπε να φιλοξενήσει για ορισμένες μέρες τα παιδιά χωρίς κόστος, ο κ. Γαβρόγλου… ενθουσιάστηκε.

Και δεν έδειξε καθόλου ενοχλημένος!

 

Θέλουν ένα κτήριο

…Κι επιμένω! Μην νομίζετε παρόλ’ αυτά ότι το κλίμα ήταν άσχημο.

Τουναντίον! Ακόμη κι όταν η ΔΥΠΕάρχης, κ. Μαυρομάτη είπε στον κ. Ζώρα ότι πρέπει να βοηθήσει τώρα το Βενιζέλειο του οποίου ο χώρος κάηκε, να βρει άλλο κτήριο, ο πρύτανης ήταν έτοιμος!

«Φυσικά! Αφού το Υπουργείο ενέκρινε στο Πανεπιστήμιο μέλη ΔΕΠ, μπορούμε κι εμείς να δώσουμε ένα κτήριο» είπε με νόημα.

 

@patris
Η NASA πληρώνει 13.000 ευρώ, για να μείνεις 70 ημέρες στο κρεβάτι για χάρη της επιστήμης! Τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει;
Anogeianos

 

Έφτασαν στην Αυστραλία

Θα πάνε μακριά αυτά τα παιδιά στο Αρκαλοχώρι! Μετά την Αμερική, το CNN, το GUARDIAN που ασχολήθηκαν με τον ημιμαραθώνιο να σου και η Αυστραλία!

Εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του ημιμαραθωνίου Κρήτης παραχώρησε συνέντευξη σε ελληνόφωνη εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου SBS RADIO της Μελβούρνης!

ο Σταύρος Θεοδωράκης, μαθαίνω ότι έχει εκφράσει την επιθυμία να έρθει και να τρέξει στον ημιμαραθώνιο του Αρκαλοχωρίου.

Φυσικά βοήθησε και η ευρηματική χρήση των βίντεο-χωρίς επαγγελματίες διαφημιστές ή επαγγελματίες ηθοποιούς-που διαφημίζουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός της Κρήτης, σε συνδυασμό με τη διοργάνωση, που έχει εκτοξεύσει τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα αυτού του διαφορετικού αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά.

Μπράβο στα παιδιά!

Έρχεται να τρέξει

…Και μια και λέμε για τον αγώνα αυτό, σας έχω είδηση.

Φαίνεται πως θα υπάρξει και άλλη έκπληξη στον ημιμαραθώνιο του Αρκαλοχωρίου.

Ένας τουλάχιστον πολιτικός αρχηγός, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μαθαίνω ότι έχει εκφράσει την επιθυμία να έρθει και να τρέξει!

Δεν ξέρω βέβαια εάν θα κάνει όλη τη διαδρομή, αλλά η συμμετοχή του και μόνο, φτάνει.

 

Η άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης συναγωνισμό με τον δικό μας τον Πάνο;

Μας τρολάρουν! Δεν εξηγείται…

Μα τι γίνεται; Μας τρολάρουν ή κάνουν… συναγωνισμό με τον δικό μας τον Πάνο; Η άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηρίζεται από τη μεγαλοπρέπεια, στην οποία μάς έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέφθασε με αεροπλάνο ΑΤΑ συνοδευόμενος από μαχητικά F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, κάνοντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς στον αέρα.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήρθε αμέσως μόλις προσγειώθηκε, αφού ο Ερντογάν φορούσε στολή πιλότου, που έφερε μάλιστα τα διακριτικά της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Κάπως σαν τον δικό μας.

 

Συνεχής παροχή

Τη διαρκή παροχή νερού σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη λ. Κνωσού υπογράμμισε χθες ο δήμαρχος, Β. Λαμπρινός μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδίδοντας μάλιστα τα εύσημα και στον Μηνά Καπετανάκη ο οποίος πρότεινε η ΔΕΥΑΗ να δώσει όλη την πίεση νερού στη συγκεκριμένη περιοχή ώστε να υπάρχει υπερεπάρκεια.

Ο ίδιος εξήρε το έργο όλων των δημοτικών υπηρεσιών, που έλαβαν μέρος στη μεγάλη επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιά, η οποία είχε θετική κατάληξη, μετά την συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων.

Τόνισε ωστόσο ότι ήμασταν και τυχεροί, καθώς υπήρξαν σημαντικοί παράγοντες, που συνέβαλαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της φωτιάς, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι  ήταν Κυριακή και άρα ήταν κλειστά τα σχολεία, τα καταστήματα και περισσότερο υποτονική η λειτουργία της πόλης και  δεν είχε ισχυρούς ανέμους, που θα εμπόδιζαν την κατάσβεση.

μάζωξη στο Tallos που έδειξε ότι ο γραμματέας της ΝΔ Αυγενάκης

Ξεκίνησε ο γραμματέας

Ο γραμματέας της ΝΔ Αυγενάκης έκανε μάζωξη στο Tallos

Σας είχα προϊδεάσει ότι ο Αυγενάκης ετοιμάζεται προεκλογικά!

Κι έκανε μια μάζωξη στο Tallos που έδειξε ότι ο γραμματέας της ΝΔ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Και αυτό το «se perimeno» έπιασε τόπο!

Πήγε δε τόσο καλά αυτή η εκδήλωση, που σκέφτονται στο επιτελείο του Αυγενάκη να την κάνουν ξανά σύντομα!

 

Αποφάσεις

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις τον Δεκέμβριο! Μάλιστα, στο μέτωπο των συντάξεων θα παρθούν αποφάσεις όπως λέει κι επισήμως η Κομισιόν. Αξιωματούχος των Βρυξελλών δήλωσε πως ακόμη δεν υπάρχει πλήρης εικόνα και οι αποφάσεις θα ληφθούν, αφού πρώτα ξεκαθαριστεί το τοπίο. Πολλά θα δούμε μέχρι τότε. Υπομονή!

 

Συλλήψεις

Σε τρεις ακόμα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Καλαμάτα, για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, ανεβάζοντας συνολικά των αριθμό των συλληφθέντων σε οκτώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά δύο ακόμα άτομα, τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχαν συλληφθεί άλλα πέντε άτομα, ενώ οι προσαγωγές ξεπερνούν τις είκοσι.

 

Δεν ξεχνάει

Πάντως, δεν μπορεί ακόμη να… χωνέψει τι έγινε την περίοδο 2012-14 ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Και με αφορμή τον ξυλοδαρμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά… συγγνώμες! «Το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στον βουλευτή του Σύριζα κ. Κωνσταντινέα, αλλά περιμένουμε ακόμη από τον Σύριζα να κάνει την αυτοκριτική του για τις ομάδες κρούσης, που είχε συγκροτήσει, για να επιτίθενται στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»  έγραψε. Και με αυτό… θ’ απομείνεις, Βασίλη.

 

Τους καλεί

Το «καυτό» θέμα της σχολικής στέγης ανοίγει σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της   δημόσιας εταιρείας “Κτηριακές Υποδομές ΑΕ”, σε σύσκεψη που συγκαλεί ο διευθύνων σύμβουλος, Γ. Χαρωνίτης. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί εκπρόσωποι της δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από τη Λότζια θα συμμετέχουν η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και υπεύθυνη Δημοτικής Περιουσίας, Στέλλα Αρχοντάκη και ο δημοτικός σύμβουλος Ζιαν Αντρέα Γκαραντσίνι, που αναμένεται να θέσουν το ζήτημα του Ευρωπαϊκού Σχολείου στις Βούτες. Για να δούμε…

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει