Ο Σ. Βαρδάκης για τα μεγάλα έργα

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Αυτό υποστηρίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, αναφορικά με τους επικριτές του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, αλλά και της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

Ο βουλευτής αναφέρεται στην εξέλιξη των διαδικασιών αναλυτικά, ενώ υποστηρίζει ότι για «άλλη μια φορά οι Κασσάνδρες της καταστροφολογίας, της διαπλοκής, του λαϊκισμού και της ανικανότητας διαψεύδονται».

Εκτός από τα τεχνικά του έργου για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, ο κ. Βαρδάκης υποστηρίζει ότι «η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της απασχόλησης, αφού θα δημιουργηθούν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής, αλλά και πάνω από 500 θέσεις εργασίας μόνιμης απασχόλησης για τη λειτουργία του Αεροδρομίου».

Σε σχέση με τη διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, ο κ. Βαρδάκης μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

«Η διασύνδεση της Κρήτης αποτελεί ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη τη χώρα. Μειώνεται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, κατά 7-8% και συμβάλλει ουσιωδώς στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αφού μειώνει το κόστος ενέργειας για την βιομηχανία και τον τουρισμό.

Αξίζει να πούμε ότι η διασύνδεση της Κρήτης αποτελούσε αναπτυξιακό σχέδιο του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά με διάφορα τερτίπια, σκοπιμότητες και σίγουρα ανικανότητα, ποτέ δεν είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει