Δύο στη φυλακή για τις ένοπλες ληστείες

Στη φυλακή επέστρεψαν οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε βάρος τριών κατηγορουμένων, δύο Κρητικών και ενός Αλβανού, για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών από το 2014 έως το 2016. Η μία ληστεία διαπράχθηκε σε βάρος επιχειρηματία ενώ στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Ανάληψης.

Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού άρπαξαν το τσαντάκι με τις εισπράξεις που περιείχε περίπου 23.000 ευρώ. Για την περίπτωση αυτή το δικαστήριο καταδίκασε για την κατηγορία της απλής συνέργειας έναν ακόμα Ηρακλειώτη, στον οποίο αποδίδεται ότι παρείχε πληροφόρηση στους δράστες σχετικά με τις κινήσεις του επιχειρηματία.

Η άλλη περίπτωση ένοπλης ληστείας ήταν προγενέστερη και είχε σημειωθεί σε βενζινάδικο στον Σοκαρά. Το κατηγορητήριο περιλάμβανε μία ακόμα ένοπλη ληστεία σε ηλεκτρολογείο στο Ηράκλειο.

Στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους αποδίδεται ότι διέπραξαν κατά περίπτωση τις ένοπλες ληστείες. Οι δύο εκ των τριών ήταν απόλυτα αρνητικοί, ενώ ο τρίτος, ο 49χρονος Κρητικός, αποδέχτηκε ευθέως την διάπραξη της ένοπλης ληστείας σε βάρος του επιχειρηματία, αρνούμενος ωστόσο να κατονομάσει τον συνεργό του. Επέμεινε μέχρι τέλους στην αθωότητά του για τη ληστεία στον Σοκαρά. «Κάνετε λάθος, δεν ήμουν εγώ στη ληστεία αυτή» επέμεινε.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 49χρονο και στον Αλβανό συγκατηγορούμενό του συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 12 και 11,5 ετών αντίστοιχα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στον τρίτο κατηγορούμενο, κρητικής καταγωγής, επέβαλε συνολική ποινή 9 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ εντός δέκα ημερών.

Στον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της απλής συνέργειας, αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Ο ίδιος επέμεινε στην αθωότητα του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην ληστεία ούτε γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενός του, στον οποίο είχε μιλήσει πάνω στην συζήτηση για τον επιχειρηματία, θα έκανε ληστεία. Υποστήριξε ακόμα ότι ο 49χρονος μόλις έκανε τη ληστεία, του έδωσε χρήματα με σκοπό να τον «δέσει» ώστε να μην τον καρφώσει στην Αστυνομία. Εκείνος φοβήθηκε και έκανε το λάθος να δεχτεί τα χρήματα αυτά.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει