Η κατάληψη κατέληξε στο Τμήμα

Στο Αστυνομικό Τμήμα κατέληξε η κατάληψη του Γυμνασίου Ν. Αλικαρνασσού, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για βανδαλισμό της περιουσίας τους.

Όπως έγινε γνωστό, τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, οπότε και το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, άγνωστοι με κουκούλες στο πρόσωπο και πάνω σε μηχανάκια, βρέθηκαν έξω από το σχολείο και πετούσαν φρούτα για να πειράξουν, πιθανότατα, τους μαθητές που περιφρουρούσαν την κατάληψη.

Η ώρα ήταν μετά τις 11 τη νύχτα και οι γείτονες ανησύχησαν λόγω της φασαρίας αλλά και επειδή φοβήθηκαν ότι οι νεαροί θα χτυπήσουν τα αυτοκίνητά τους. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στο Τμήμα βρέθηκε ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου που περιέγραψε το συμβάν.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές δεν κατηγορήθηκαν για κάτι, παρά μόνο οι άγνωστοι που βρέθηκαν έξω από το σχολικό κτήριο.

Χθες, το σχολείο λειτούργησε κανονικά, όμως, επικράτησε ανησυχία γιατί θεωρήθηκε άδικο ένα 15χρονο παιδί να μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα. Για το θέμα ειδοποιήθηκε τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Μπορεί στο Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού να έληξε η κατάληψη, όμως, σε κινητοποίηση βρίσκονται οι μαθητές στο Λύκειο Γουβών, το Λύκειο Μαλίων, δύο σχολεία που τελούν υπό πολυήμερη κατάληψη, αλλά και το 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, που πρώτη μέρα χθες έμεινε κλειστό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει