ΞΙΦΑΣΚΙΑ: “Χάλκινη” η Σφακιανάκη της Μεσσαράς στο Κύπελλο Ελλάδας

Μια 14χρονη ξιφομάχος από την Πόμπια κατάφερε δύο χρόνια μετά την ανάδειξη της σε πρωταθλήτρια Ελλάδας, να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο Ελλάδας, στην κατηγορία έως 20 ετών!

Ο λόγος για τη Δήμητρα Σφακιανάκη, την αθλήτρια της Α.Λ. Μεσσαράς που κατάφερε να ξεχωρίσει, ανάμεσα σε 33 μεγαλύτερες και πιο έμπειρες αθλήτριες.

Με την καθοδήγηση του συναθλητή της, Στέλιου Φουστανάκη, μιας και ο προπονητής του σωματείου ήταν στη Θεσσαλονίκη με άλλη αποστολή, πέρασε δύσκολα τον πρώτο γύρο (ξίφος ασκήσεως) αλλά η συνέχεια ήταν απολαυστική, νικώντας όσες αθλήτριες βρήκε στο δρόμο της, πριν τη σταματήσει η πρωταθλήτρια Ελλάδας Μαρία Χαλδαίου.

Στους Νέους άνδρες, οι Γιάννης Κάζηλας και Μανώλης Αυγουστάκης δεν κατάφεραν να μπουν στους 16 πρώτους και κατέλαβαν τις θέσεις 21-22 αντίστοιχα, ανάμεσα σε 32 αθλητές.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Ελλάδας στο ξίφος μονομαχίας, όπου οι αθλητές της Μεσσαράς έκαναν αρκετά καλή εμφάνιση. Ο Παύλος Γρηγοριάδης κατέλαβε την 8η θέση ενώ ο 14χρονος Νίκος Χατζηγεωργίου ήταν 19ος.

Ο Γρηγοριάδης εξασφάλισε έτσι μια θέση στην πρώτη 20άδα της βαθμολογίας που σημαίνει πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας -20 ετών που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Ηράκλειο ενώ πρόκριση για τους ίδιους αγώνες διεκδικεί και ο Χατζηγεωργίου.

Το Δ.Σ. της Α.Λ. Μεσσαράς συγχαίρει τους αθλητές και ευχαριστεί για τη στήριξη τον Στέλιο Φουστανάκη που βοήθησε την Σφακιανάκη να ανέβει στο βάθρο. Τέλος, ευχαριστεί την ANEK – Blue Star Ferries για τη βοήθεια στη μετακίνηση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει