ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Ευτυχώς που… δεν μίλησε ο Κοτζιάς

«Θα τον πληρώσουμε και αυτόν, σαν τον Βαρουφάκη, όπως και μερικούς άλλους» μού έλεγε χθες στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλλον απηύδισε με τη… σιωπή του Κοτζιά από τότε που έφυγε από το Υπουργείο! «Πόσο άδικο είχε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας!

Αν είχε από την αρχή δώσει στη δημοσιότητα την (9σέλιδη) επιστολή του Κοτζιά, θα είχε γλυτώσει και την ακατάσχετη πολιτική φλυαρία του πρώην υπουργού μας, αλλά και την προσπάθειά του να εμφανίσει τον φιλαυτισμό του ως επιτυχημένη και κορυφαία παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου.

Να μιλάει για τον Σόρος και να δείχνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που τον είχε 4 χρόνια υπουργό. Ξέρουμε κι άλλους που έχουν το σύνδρομο της παραγνωρισμένης αξίας. Φτάνει πια!» έλεγε στην πλατεία. Τον άκουσαν και… άλλοι.

Ο Γιάννος με κρυμμένες χειροπέδες οδηγείται στη φυλακή

Φτιάξτε σάουνα, ανέσεις…

Είδαν τον Γιάννο με κρυμμένες χειροπέδες να οδηγείται στη φυλακή και ένας φίλος αναγνώστης θυμήθηκε το ανέκδοτο: “Ένας υπουργός της κυβέρνησης κάνει περιοδεία. Επισκέπτεται ένα σχολείο  και ακούει τα παράπονα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των δασκάλων και των μαθητών:

– Κύριε υπουργέ, οι δεξαμενές στέγνωσαν. Δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση και έρχεται βαρύς χειμώνας!

– Κύριε υπουργέ, είμαστε στριμωγμένοι στις αίθουσες, τα μισά θρανία είναι χαλασμένα, τα  περισσότερα τζάμια είναι σπασμένα…

Αφού ακούει όλα τα προβλήματα, τους λέει:

– Να είστε σίγουροι πως όλα θα γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Μπαίνει στην υπουργική λιμουζίνα και πάει στον επόμενο ραντεβού, στις τοπικές φυλακές. Ακούει  και εκεί πολλά παράπονα:

– Κύριε υπουργέ, οι κρατούμενοι θέλουν κινητά τηλέφωνα, καλύτερο φαγητό, περισσότερα κλινοσκεπάσματα, ενώ εμείς θέλουμε πιο πολύ προσωπικό, γιατί δεν επαρκούμε…

– Θα γίνουν όλα όσα ζητάτε, μην ανησυχείτε.

Μπαίνει στην υπουργική λιμουζίνα και καθ’ οδόν αρχίζει να δίνει οδηγίες στον ιδιαίτερό  του:

– Λοιπόν, Θανάση. Στο σχολείο στείλε ένα συνεργείο να κλείσει μερικές τρύπες και να βάλει μερικά τζάμια, αλλά τίποτε άλλο. Μετά στείλε ένα συνεργείο στις φυλακές να φτιάξει γυμναστήριο, πισίνα, χαμάμ, σάουνα, μπουρδέλο, αίθουσα για διασκέδαση με 50άρα τηλεόραση, ιντερνέτ και Cosmote TV.

Τον κοιτάζει έκπληκτος ο ιδιαίτερος….

– Μα κύριε υπουργέ, τα παιδιά θα προσέξουμε ή τις φυλακές;

Και απαντά ο υπουργός:

– Πρόσεξε, Θανάση. Σχολείο πήγαμε και δεν πρόκειται να ξαναπάμε. Στη φυλακή, όμως, σίγουρα θα πάμε… Με κατάλαβες τώρα;”.

Πήρε φωτιά το δίκτυο

Γιάννος Παπαντωνίου - Άκης Τσοχατζόπουλος

Φυσικά η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου ήταν λογικό και επόμενο να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στα κοινωνικά δίκτυα.

Πολλοί χρήστες  ανακάλεσαν στη μνήμη τους και έσπευσαν να υπενθυμίσουν και στους διαδικτυακούς τους φίλους τις εποχές του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκαν και στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Άκης – Βίκυ μαζί στη φυλακή. Γιάννος – Σταυρούλα μαζί στη φυλακή.

Κοιτάξτε οι ανύπαντρες, σοσιαλιστή να βρείτε.

Κρατάνε το λόγο τους, όταν υπόσχονται “ισόβια δεσμά” έγραψε ο ένας.

Ο Τσουκάτος γελά“Εγώ κοιτούσα την Ξανθοπούλου, που κοιτούσε τη Χριστοπούλου, που κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου, που κοιτούσε την Παπασταύρου”, έγραψε ο άλλος.

Και φυσικά κάποιοι είχαν τον Τσουκάτο να… γελά.

Πάντως, να θυμίσουμε ότι το σύστημα Σημίτη είχε… απέναντι τον Άκη (που σήμερα έχει στείλει αλλού τους ανθρώπους του) και δίπλα του τον Γιάννο.

Παντού τα πάντα.

 

Πρόλαβε η Κομισιόν τη ζημιά

Σκίστε την πρόταση και φέρτε μια άλλη! Καραμπινάτο σκάνδαλο αυτό που πρόλαβε η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, η οποία απέρριψε την αρχική προσφορά των 485 εκατ. ευρώ και υποχρεώνει τώρα την κοινοπραξία να πληρώσει 1,1 δισ. ευρώ, δηλαδή 800 εκατ. ευρώ περισσότερα, προκειμένου να εγκρίνει την επέκταση της σύμβασης μέχρι το 2046 για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Τίμημα μεγαλύτερο από 600 εκατ. ευρώ θα πληρώσει με παρέμβαση της Κομισιόν, λοιπόν, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, η οποία από τα 485 εκατ. ευρώ, που ήταν η αρχική προσφορά, εκτινάχθηκε στο 1,1 δισ. ευρώ.

Συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ, το συνολικό προσφερόμενο τίμημα θα προσεγγίσει το 1,4 δισ. (για την ακρίβεια 1,382 δισ. ευρώ), δηλαδή 800 εκατ. περισσότερα από την αρχική συμφωνία, που μαζί με τον ΦΠΑ είχε υπολογιστεί σε 600 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή δεν αφορά πώληση μετοχών (το 30% του ΔΑΑ θα πουληθεί σε επόμενο στάδιο), αλλά την επέκταση της σύμβασης του πιο αποδοτικού αεροδρομίου της Ευρώπης από το 2026, που είναι η ημερομηνία λήξης, στο 2046.

Μέτοχοι της εταιρείας είναι το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 55%, το καναδικό συνταξιοδοτικό fund PSP, το οποίο από τον Μάιο του 2013 εξαγόρασε το 40% από τη Hochtief, και με ποσοστό 5% ο όμιλος Κοπελούζου.

 

ο γιος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υποκλίνεται και δίνει το χέρι στους ανθρώπους, που, για ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, ευθύνονται άμεσα για τη στυγνή δολοφονία του πατέρα του

Έλα να σε συλλυπηθούμε

Τι να πεις με αυτά που συμβαίνουν; Με βλέμμα παγωμένο και πρόσωπο ανέκφραστο, ο γιος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υποκλίνεται και δίνει το χέρι στους ανθρώπους, που, για ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, ευθύνονται άμεσα για τη στυγνή δολοφονία του πατέρα του.

Το στιγμιότυπο, που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στο ανάκτορο Αν Γιαμάμα στο Ριάντ, όπου η βασιλική οικογένεια «κάλεσε» τους συγγενείς του Κασόγκι (ή τους διέταξε να προσέλθουν, σύμφωνα με μια διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων), για να δεχθούν τα συλλυπητήρια του Σαουδάραβα βασιλιά και του πρίγκιπα διαδόχου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Συνοδευόμενος από τον θείο του, ο γιος του Κασόγκι, Σαλάχ Μπιν Τζαμάλ, στον οποίο έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, λόγω της κριτικής κατά του πατέρα του και του καθεστώτος, δέχτηκε (χωρίς πιθανότατα να έχει άλλη επιλογή) τα συλλυπητήρια του de facto ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα διαδόχου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, σφιγγόντάς του μάλιστα το χέρι.

 

@patris
Προφυλακιστέος ο Γιάννος Παπαντωνίου… Επόμενο βήμα, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος, είναι να βρεθεί το δεξί του χέρι και να εκλεγεί πρώτος σε ψήφους στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Antikathestotikos

 

Την πήρε ο ύπνος!

Το να χάσεις το αεροπλάνο, επειδή σε πήρε ο ύπνος, το έχουμε ξαναδεί. Αλλά να χάσεις την πτήση σου, επειδή κοιμήθηκες έξω από την πόρτα του αεροσκάφους, είναι πρωτοφανές!

Κι όμως, Βρετανίδα δεν ξύπνησε, για να κατέβει από το την καρέκλα-αναβατόριο και να κάνει ένα βήμα, για να μπει μέσα στο αεροσκάφος και να κάτσει στη θέση της, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση της. Το περιστατικό έγινε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου πριν λίγες ημέρες.

Η τουρίστρια, η οποία δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες, σκέφτηκε να πάρει πριν την πτήση ένα ηρεμιστικό. Δυστυχώς για εκείνη, την πήρε ο ύπνος, και μάλιστα βαθύς, την ώρα που ήταν στο αναβατόριο.

Όταν ανέβηκε τη σκάλα, μάταια προσπαθούσαν να την ξυπνήσουν, για να περάσει στο εσωτερικό.

Αφού είδαν και αποείδαν, την κατέβασαν, την πήγαν στο ιατρείο του αεροδρομείου, για να δουν εάν η γυναίκα είναι καλά, και το αεροσκάφος αναχώρησε χωρίς εκείνη.

 

ο Γρηγόρης Ροκαδάκης

Την πλήρωσε ο Γρηγόρης

Πώς έγινε αυτό; Πώς φαγώθηκε ο Ροκαδάκης;

Ένα από τα σημαίνοντα στελέχη της Ν.Δ. βρέθηκε να είναι στους υποψήφιους αντιπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου για τον Πανελλήνιο Σύλλογο.

Και δεν είναι τυχαίος: Υπήρξε πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και μοναδικός εκλεγμένος στη διοίκηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου – με σημαντική θητεία – από το Ηράκλειο, έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος.

Κι όμως ήρθε…14ος, ενώ ο ΙΣΗ εξέλεξε 12! Τι συνέβη;

Τι πλήρωσε ο Ροκαδάκης;

Την κόντρα στον Δήμο Ηρακλείου και την επιτροπή σοφών;

Πολύ πιθανό.

 

Μια γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων με δύο τεχνητά νησιά και ένα τούνελ 7 χιλιομέτρων που έφτιαξαν πρόσφατα οι Κινέζοι

Η γέφυρα και  η… κρητική  βοήθεια

Αυτή είναι η γέφυρα που έφτιαξαν πρόσφατα οι Κινέζοι. Πρόκειται για μια γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων με δύο τεχνητά νησιά και ένα τούνελ 7 χιλιομέτρων.

Είναι η γέφυρα που ξεκίνησε το 2009 και συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο (HKZM).

Ένα γιγαντιαίο έργο, που κατασκευάστηκε πάνω από το νερό στο Δέλτα του ποταμού Περλ στη νότια Κίνα.

Οι πληροφορίες ότι ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου και του ΟΑΚ για το έργο δεν επιβεβαιώνονται.

Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε;

Αφού τρέμουν στην ιδέα να τους ζητήσουμε βοήθεια για τον ΒΟΑΚ ή πολύ περισσότερο… για την οδό Δικαιοσύνης.

 

Έζησε από κοντά την κρητική φιλοξενία η γνωστή καλλιτέχνις και επιχειρηματίας κ. Μαρίνα Βερνίκου.

Η κρητική φιλοξενία

Έζησε από κοντά την κρητική φιλοξενία η γνωστή καλλιτέχνις και επιχειρηματίας κ. Μαρίνα Βερνίκου.

Φιλοξενούμενη της τομεάρχη Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Εύας Σημαιάκη, από την οποία ξεναγήθηκε σε γνωστές παραλίες στην περιοχή των Χανίων και του Ηρακλείου, όπως Σφακιά, Μπάλος, Ελαφονήσι, Νήσος Δία (Ντία), Χερσόνησος, καθώς επίσης και στο Ανάκτορο της Κνωσού από την ξεναγό κ. Ρίτσα Κριτζά.

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό της έμπειρης φωτογράφου αποτυπώνονται και αναδεικνύονται οι ομορφιές και τα φυσικά τοπία του νησιού μας, με σκοπό την προβολή του τόπου μας, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

 

Γκάλοπ

Τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις, βρε παιδιά; Τις έχουμε πάρει αμπάριζα και στην ενδοχώρα; Σε σημαντικό δήμο είναι σε εξέλιξη ένα γκάλοπ, το οποίο μάλλον βγάζει εκπλήξεις. Θα περιμένουμε νέα!

 

Πλάκα;

“Κομμένη η πλάκα με τη δημοκρατική παράταξη. Η παράταξή μας είναι η πρώτη και η μόνη που έκανε αποφασιστικά την αυτοκάθαρσή της.

Ο Παπαντωνίου – και ο κάθε Παπαντωνίου – έχει τεθεί εκτός παράταξης από το 2007.

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για διαφάνεια!” τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, με αφορμή τα όσα ακούγονται για την προφυλάκιση του πρώην υπουργού. Ε, δεν είναι και πολύ… πλάκα.

 

Σύμπνοια

Τι έγινε χθες στο πάρκο; Πήγαν τα ΜΑΤ; Και οι δημοτικοί παράγοντες, δηλαδή ο… Μαρίνος Παττακός; Πώς και τον άφησαν μόνο να… τσακώνεται; Πού είναι η σύμπνοια και το ομαδικό πνεύμα; Στα λόγια μαζί, στο ξύλο χωριστά, ε;

 

Κίνδυνος

Δεν πιστεύω να αληθεύουν οι πληροφορίες για καθυστερήσεις στην τελική έγκριση και κατακύρωση των ζωτικών για τη χώρα μας Συμβάσεων Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της Κρήτης από τη Βουλή. Το γεγονός αυτό θα ήταν πολύ πιθανόν να οδηγήσει τις ενδιαφερόμενες εταιρείες σε παραίτηση από τις υποχρεώσεις τους. Τι παίζει;

 

Ψηφοδέλτιο

Με το σκάφος, τη μηχανή, με 2 δουλειές, την καλή ζωή, όλα τα…. στραβά δηλαδή. Γι’ αυτό, φαντάζομαι, τον έχουν περιθάλψει. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω για το πρόβλημα που κουβαλάει. Να το προσέξουν αυτό εκεί στην Περιφέρεια, μήπως και τον συμπεριλάβουν και στο ψηφοδέλτιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει