Ο Εμπορικός Σύλλογος λέει “όχι”, αλλά ενδιάμεσες εκπτώσεις γίνονται

Φθηνότερες τιμές μπορούν να αναζητούν από σήμερα στην αγορά οι καταναλωτές στο πλαίσιο των λεγόμενων «ενδιάμεσων εκπτώσεων» που στο Ηράκλειο ισχύουν σιωπηλά.

Το πλαίσιο που έχει τεθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου είναι σαφές, αφού οι περίοδοι των εκπτώσεων με βάση το νόμο έχουν διαφοροποιηθεί και σε αυτές δεν εντάσσεται το δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο παρ’ όλα αυτά,  πολλές είναι οι επιχειρήσεις που ήδη έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για μειώσεις τιμών.

Οι μειωμένες τιμές και οι ενδείξεις «ενδιάμεσες εκπτώσεις» αφορούν κυρίως σε πολυεθνικές εταιρείες ή μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις με δραστηριότητα και εκτός Ηρακλείου, που παραδοσιακά ακολουθούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τη στρατηγική που χαράζει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Συχνό είναι παράλληλα το φαινόμενο της ακόμα πιο σιωπηλής διεξαγωγής ενδιάμεσων εκπτώσεων από μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις, οι οποίες ενημερώνουν τους καταναλωτές με γραπτά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα για τη δυνατότητα να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τις αρχικές αναγραφόμενες.

Ανακοίνωση Συλλόγου

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου υπενθυμίζει τις αλλαγές του νόμου, ενώ αναφέρει ότι όποιες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν δεκαήμερο προσφορών.

«Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων,  έχει πλέον τροποποιηθεί» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου όπου και προστίθενται τα εξής:

«Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι  μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.

Έτσι για το Ηράκλειο ισχύουν οι παρακάτω ημερομηνίες: 1-15 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεν ισχύουν για το Ηράκλειο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής. Επισημαίνουμε ότι όποια επιχείρηση επιθυμεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να προβεί σε 10ήμερο προσφορών».

Ομοσπονδία

Γι’ αυτό το θέμα, αλλά και για κάθε φλέγον ζήτημα που σχετίζεται με την αγορά καλείται να πάρει θέση η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, η οποία εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα. Στις εκλογές της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, για μία ακόμα φορά εξελέγη πρώτος σε ψήφους ο νυν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, ο οποίος πιθανότατα και θα επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου για την Ομοσπονδία. Η τελική ανάδειξη ωστόσο προέδρου, αλλά και των θέσεων που θα καταλάβουν τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα αποφασιστεί στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Σώματος την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναφέρεται ότι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκλέχτηκαν οι:  Κουμαντάκης Εμμανουήλ – Ηράκλειο,  Μαυροδημητράκης Δημήτριος -Χανιά, Παπαϊωάννου Απόστολος – Λασίθι, Πατεράκης Ευάγγελος – Κίσσαμος,  Πολιουδάκης Γεώργιος – Ρέθυμνο,  Τοπολιανάκης Γεώργιος – Χανιά,  Τρευλάκης Ελευθέριος – Χερσόνησος, Τσαμάνδουρας Νικόλαος – Λασίθι και Βρουλάκης Νικόλαος – Χανιά.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει