Θέλουν αλλαγή στον πρώην Δήμο Ζαρού

Μπορεί ο «Καποδίστριας» να έχει κλειστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ο «Καλλικράτης» να ολοκληρώνει τον κύκλο του και ο «Κλεισθένης» να έρχεται, ωστόσο όπως φαίνεται, στον πρώην Δήμο Ζαρού ακόμα οραματίζονται την αποκοπή του από τον καλλικρατικό Δήμο Φαιστού.

Το θέμα μάλιστα έφερε στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης με εκπροσώπους του πρώην Δήμου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο «Καλλικράτης» και συγκεκριμένα τα κριτήρια του νόμου αναφορικά με την δημιουργία ορεινών Δήμων, ενώ εφαρμόστηκε Πανελλαδικά, δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση του πρώην Δήμου Ζαρού, θέτοντας και στις δύο συναντήσεις το πάγιο αίτημά τους για τη δημιουργία του ως αυτόνομου και διατήρησή του ως ορεινού Δήμου.

Όπως επισήμαναν ο πρώην Δήμος Ζαρού τηρούσε πλήρως τις προϋποθέσεις των κριτηρίων, καθότι κατείχε πληθυσμό 3.370 κατοίκων και το ποσοστό της ορεινότητας της συνολικής του Δήμου, έφθανε στο 82,44%, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πρώην Δήμος Ζαρού περιλαμβάνει και μαρτυρικό χωριό.

Όπως ανέφεραν και στον υπουργό  Εσωτερικών κ. Χαρίτση, η περιοχή έχει μείνει πίσω σε έργα και υποδομές και ως εκ τούτου πρέπει να συζητηθούν τρόποι ανάπτυξης της περιοχής, μέσω αναπτυξιακών έργων και υποδομών και φυσικά πάντα με τη βοήθεια και τη στήριξη του Υπουργείου.

Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τόσο τον κ. Βαρδάκη όσο και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων του πρώην Δήμου Ζαρού ότι θα υπογράψει άμεσα Υπουργική Απόφαση διάθεσης ποσού ύψους 150.000 ευρώ για την αποκατάσταση οδοποιίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζαρού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει