Σε Κρητικό γλύπτη το 1ο βραβείο για μνημείο στη Μακρόνησο

ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Μακρόνησος

Ο Κρητικός γλύπτη Μάρκος Γεωργιλάκης απέσπασε το 1ο βραβείο για τη φιλοτέχνηση μνημείου στη Μακρόνησο που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή  του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Ο Πανελλήνιος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός αφορά στην ανέγερση δύο   μνημείων στη Μακρόνησο και τη Γυάρο, τόπους όπου επί σειρά ετών χιλιάδες αγωνιστές κρατήθηκαν και βασανίστηκαν.

Ο Κρητικός γλύπτη Μάρκος Γεωργιλάκης
Ο Μάρκος Γεωργιλάκης

Το 1ο βραβείο στον Κρητικό γλύπτη που γεννήθηκε στο Σπήλι  και διαγωνίσθηκε με το ψυδώνυμο “Προμηθέας’’ αφορά στην  «ανάθεση του έργου και συμβολική αμοιβή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 ευρώ).

Το 2ο βραβείο για τη Μακρόνησο «συνδρομή δύο (2) χρόνων για όλες τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής αυτής της περιόδου» απονέμεται εξίσου στη συμμετοχή   πρόταση των  γλυπτών  Κυριάκου Ρόκκου και   Βασίλη Δωρόπουλου.

Το 3ο βραβείο για τη Μακρόνησο «συνδρομή ενός (1) χρόνου για όλες τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής αυτής της περιόδου» απονέμεται εξίσου στη συμμετοχή, πρόταση του γλύπτη Κώστα Αργύρη και στη συμμετοχή   κοινή πρόταση του γλύπτη Ευθύμιου Σιάτρα και του φοιτητή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παν/μίου Πατρών Δημήτριου Σιάτρα.

Για τη Γυάρο

Το 1ο βραβείο «Ανάθεση του έργου και συμβολική αμοιβή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€)» απονέμεται στη συμμετοχή   πρόταση του γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά.

Το 2ο βραβείο «συνδρομή δύο (2) χρόνων για όλες τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής αυτής της περιόδου» απονέμεται εξίσου στη συμμετοχή» πρόταση του γλύπτη Άγγελου Βλάσση και στη συμμετοχή, κοινή πρόταση του γλύπτη Ευθύμιου Σιάτρα και του φοιτητή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παν/μίου Πατρών Δημήτριου Σιάτρα.

Το 3ο βραβείο «συνδρομή ενός (1) χρόνου για όλες τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής αυτής της περιόδου» απονέμεται στη συμμετοχή   πρόταση του γλύπτη Βασίλη Δωρόπουλου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει