ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ «ΑΝΘΟΥΣΑ»: Ηλεκτρονικό «σφυρί» για το εμβληματικό ξενοδοχείο

Με τους υποψήφιους «μνηστήρες» (και από το εξωτερικό) να συνωστίζονται, όπως λένε οι πληροφορίες, το ιστορικό ξενοδοχείο «Ανθούσα», το οποίο είχε συνδέσει το όνομά του με τον τουρισμό της Κρήτης αλλά και με την παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων της εγχώριας και της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, με χαρακτηριστικότερη τη συνάντηση των Ανδρέα Παπανδρέου και Ούλωφ Πάλμε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, την Τετάρτη βγαίνει στο «σφυρί».

Μάλιστα πρώτη τιμή προσφοράς έχει οριστεί στα 13 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της ιδιοκτήτριας εταιρείας να διασώσει το εμβληματικό ξενοδοχείο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Πάλεψε δικαστικά και πέτυχε να γλυτώσει την υπαγωγή της εταιρείας στο καθεστώς ειδικής διαχείρισης με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, την πρώτη που εκδόθηκε πανελλαδικά, εντούτοις δεν μπόρεσε να ανακόψει τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Η απόφαση αυτή που εκδόθηκε στα μέσα Ιουλίου έδωσε μεγάλη ανάσα στην ιδιοκτησία και στους εργαζόμενους που προς στιγμήν πίστεψαν ότι υπάρχει ελπίδα και ξεπέρασαν τους εαυτούς τους να βγάλουν την σεζόν και να κρατήσουν ζωντανή τη μονάδα. Πίστεψαν ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση στα χέρια τους θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν με καλύτερους όρους, επιμένοντας ότι η επιχείρηση είναι βιώσιμη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του πιστωτικού ιδρύματος απαιτήθηκε η άμεση καταβολή ενός ποσού της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να υπάρξει ένας διακανονισμός, κάτι όμως που ήταν ανέφικτο από μέρους της ιδιοκτησίας.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη με πρώτη τιμή προσφοράς τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Το κλίμα στην ξενοδοχειακή μονάδα είναι εξαιρετικά βαρύ τόσο για την ιδιοκτησία όσο και για τους εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στην διαδικασία μαζέματος των πραγμάτων.

Συνωστισμός από τους υποψήφιους αγοραστές

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό για το 5άστερο ξενοδοχείο.  Πρόκειται για επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού σε Κρήτη και Ελλάδα ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει funds του εξωτερικού αλλά και γνωστός tour operator.

Το πολυτελές ξενοδοχείο AKTIA Lounge Hotel & spa (όπως είχε μετονομαστεί το Ανθούσα) έχει αναγερθεί σε ένα ακίνητο, αποτελούμενο από υπόγειο όροφο επιφάνειας 1.898,88 τ.μ. ισόγειο όροφο επιφάνειας 2.816 τ.μ και πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο συνολικής επιφάνειας 5.588,72 τ.μ. και συνολικά διαθέτει 202 δωμάτια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει