ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ: Σώοι στην Αγία Γαλήνη οι 29 μετανάστες

Αργά χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης οι 29 άνδρες, οι οποίοι βρέθηκαν από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex να βρίσκονται σε σκάφος που επέπλεε νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για την παρουσία του σκάφους μετά από τηλεφώνημα που έγινε από επιβαίνοντα στον ευρωπαϊκό αριθμό 112, όπου ανέφερε την ύπαρξη βλάβης στο σκάφος.

Σύμφωνα με το λιμενάρχη Ρεθύμνου κ. Κ. Καστρινάκη, «και οι 29 άνδρες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε αλιευτικό σκάφος, το οποίο τους μετέφερε στην Αγία Γαλήνη.

Πρόκειται για 29 άτομα, όλοι άνδρες και δεν υπάρχει κάποιο παιδί ανάμεσά τους». Εξετάζεται  και θα προκύψει από την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, εάν μεταξύ αυτών βρίσκεται κάποιος ή κάποιοι δουλέμποροι.

«Η ενημέρωση που έχουμε από δήλωση των ίδιων είναι ότι πρόκειται για άνδρες από την Αίγυπτο και τη Λιβύη και όλοι είναι καλά στην υγεία τους» ανέφερε στην «Π» ο κ. Καστρινάκης.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του σκάφους συμμετείχαν δύο πλωτά του Λιμενικού, αεροσκάφος της Frontex αλλά και παραπλέοντα πλοία.Στην Αγία Γαλήνη βρίσκεται και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος ενημερώθηκε και συνεργάζεται με λιμενικούς για τον χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει