Κόντρα για το (δημοτικό) ακίνητο των φυλακών

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ... ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Εκεί που μας χρωστάνε… μας δεσμεύουν και το ακίνητο,  σχολιάζουν άπαντες σκωπτικά  στη Λότζια, καθώς τα απλήρωτα χρέη από τα ενοίκια της χρήσης του ακινήτου των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι είχαν βγάλει χθες χαρτί και μολύβι και υπολόγιζαν ότι από 1-1-07 μέχρι το τέλος του 2012 υπάρχει μια απλήρωτη οφειλή από τη χρήση του δημοτικού ακινήτου των φυλακών προς τον Δήμο που φτάνει τις 510 χιλ ευρώ σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου! Επίσης για να καταφέρει ο Δήμος να πάρει τα χρήματα από το 2012 μέχρι σήμερα, έχει καταθέσει νέα αγωγή με σκοπό να διασφαλίσει την αποπληρωμή των μισθωμάτων που βρίσκονται στον αέρα.

Ο θυμός και η αγανάκτηση περισσεύουν στη Λότζια, καθώς άπαντες θεωρούν ότι είναι απαράδεκτη πολιτική πρακτική της κλιμάκωσης της πίεσης των εργαζομένων των φυλακών της Ν.Αλικαρνασσού, προκειμένου να μην μεταφερθεί λαϊκή αγορά δίπλα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Δεν είναι δυνατόν -λένε- να υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Ν. Αλικαρνασσού σε δημοτικό ακίνητο  δίπλα στις φυλακές,  την οποία διεκδικούν οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και χρόνια με ισχυρές πιέσεις και όλος ο σχεδιασμός να τορπιλίζεται επειδή διαφωνούν οι εργαζόμενοι του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Και σε κάθε περίπτωση είναι σκέτη πρόκληση να μπαίνει βέτο στον Δήμο για το πώς θα αξιοποιήσει το ακίνητό του, από μια μικρή ομάδα εργαζομένων που γνωρίζει άριστα τι οικονομική αναξιοπιστία υπάρχει σε σχέση με την πληρωμή των μισθωμάτων των φυλακών.

Στελέχη της Λότζια τονίζουν ότι ενώ από την αρχή έδειξαν τις καλύτερες προθέσεις απέναντι στους εργαζόμενους στους οποίους δεσμεύτηκαν ότι θα ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις σε σχέση με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να υπάρχει απόλυτη περιφρούρηση των συνθηκών ασφάλειας των φυλακών και παράλληλα η λαϊκή αγορά να λειτουργήσει με κανόνες και σε ένα πλαίσιο απόλυτης αυτονομίας που δε θα αλληλοεπιδρά με κανένα τρόπο με το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ενώ λοιπόν αρχικά είχαν συμφωνήσει, στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα και τώρα ο Δήμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επίθεση εμπλοκών την ίδια ώρα που προσπαθεί να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αλικαρνασσού.

Μάλιστα όπως τόνιζε στην «Π» αντιδήμαρχος: “Εδώ μιλάμε για μια βίαιη ανατροπή ενός κοινωνικού σχεδιασμού, που προσπαθεί να θεμελιώσει ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης”.

Άλλωστε σε αυτή τη βάση έγινε η συναντηση του δημάρχου με τον υπουργό Δικαιοσύνης με τον οποίο υπήρξε άριστη συννενόηση.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που σε κεντρικό επίπεδο λύνεται το θέμα, σε τοπικό επίπεδο επιχειρείται η απόλυτη ανατροπή μιας προσπάθειας, η οποία στρέφεται ευθέως κατά της κοινωνίας που είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει με δεμένα τα χέρια…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει