Τρίκαλα όπως… ΠΑΟΚ για Εργοτέλη

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ 4Χ4 ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ “ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ” ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο Εργοτέλης αφήνει πίσω του το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και επανέρχεται στο πρωτάθλημα όπου σήμερα υποδέχεται τα Τρίκαλα στο Παγκρήτιο στις 3 μ,μ., στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Β` Εθνικής.

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν δυο μέρες να προετοιμαστούν για την σημερινή αναμέτρηση και να «καθαρίσουν» το μυαλό τους από το ματς με τον ΠΑΟΚ επιστρέφοντας σε ρυθμούς πρωταθλήματος με στόχο να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί και να παραμείνουν στην κορυφή.

Ο Νίκι Παπαβασιλείου προσπάθησε αυτές τις δυο μέρες να κάνει τους παίκτες του να ξεχάσουν το παιχνίδι της Τετάρτης και να σκεφτούν μόνο το σημερινό. Η γεύση  που άφησε το ματς κυπέλλου μπορεί να ήταν πολύ καλή, αλλά ο τεχνικός του Εργοτέλη δεν θέλει οι παίκτες του να μείνουν σε αυτή και να υποτιμήσουν το παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες  σε εξαιρετικό κλίμα με τους παίκτες να δείχνουν αποφασισμένοι να κατακτήσουν τη νίκη, με την οποία θα δώσουν συνέχεια στο επιτυχημένο ξεκίνημα  παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

« Όλοι γνωρίζουμε ότι τα Τρίκαλα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτή την αναμέτρηση. Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη κάτι που βλέπουμε πως αποτυπώνεται τόσο στα παιχνίδια όσο και στις προπονήσεις. Το ματς είναι πολύ σημαντικό για μας  και θα πάμε να δώσουμε το 100% όπως άλλωστε κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, έτσι ώστε να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε την ίδια διάθεση, σοβαρότητα και αγωνιστικότητα που παρουσιάσαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Τσέλιος που ήταν εκ των κορυφαίων στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο μοναδικό πρόβλημα για τον Νίκι Παπαβασιλείου είναι  ο Μανόλης Ροβίθης, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ και έχει  ενοχλήσεις στο γόνατο.

Οι «18» που επιλέχθηκαν για τη σημερινή  αναμέτρηση με τα Τρίκαλα είναι οι: Καλογεράκης, Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Οικονόμου, Γιακούμπου, Λαμπάκης, Κοζορώνης, Μπρους, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Έφορντ, Καπνίδης, Κουάτενγκ, Ιατρούδης, Αντωνίου, Σταθόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα για το αρχικό σχήμα δεν αναμένονται πολλές διαφοροποιήσεις από αυτό που είδαμε την Τετάρτη. Σίγουρα θα υπάρχει μια αλλαγή στην επίθεση λόγω της απουσίας του Ροβίθη με τον Κουάτενγκ να είναι ο πιθανότερος που θα πάρει τη θέση του, ενώ φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει και ο Μπρούς που είχε πολύ καλή παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η ενδεκάδα θα αποτελείται εκτός απροόπτου από τους Καλογεράκη, Κοζορώνη, Γιακούμπου, Μπάτζιο, Μαζουλουξή, Μπρούς, Τσέλιο, Μπουρσέλη, Έφορντ, Κουάτενγκ, Ιατρούδη.

Χωρίς Ράντι τα Τρίκαλα

Με απουσίες ήρθε στο Ηράκλειο η ομάδα των Τρικάλων για το σημερινό παιχνίδι. Ο Ράτκο Ντόστανιτς πήρε στην αποστολή 18 ποδοσφαιριστές αφήνοντας εκτός  τους  Μαντιανί, Θεολόγης, Κούλπας Μακρίδης, Σιαλμάς, Κατσαντώνης, Μαλάι και τους τραυματίες Τσιμίκα,  Ράντι. Νέο πρόσωπο είναι ο Κατσαντώνης.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Ταϊρης, Γιδόπουλος, Γκότοβος, Συριόπουλος, Κέζος, Πάνος, Γκουγκούδης, Γκόλιας, Νιάρος, Τσιάρας, Γιουκαρής, Τριανταφυλλάκος, Γκατζολάρι, Κατσαντώνης, Σταματάκος, Ρούνει, Καπός και Συμελίδης. Ο ΑΟΤ ύστερα από τρία παιχνίδια έχει τρεις βαθμούς, αυτούς που κατέκτησε στο περασμένο ματς, με τον ΑΟΧ/ Κισσαμικό.

Όλα τα αποτελέσματα

Τρεις φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν στην έδρα του Εργοτέλη και έχουν από μια νίκη ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Πρώτη φορά συναντήθηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2003 για την Γ’ Εθνική με τον Εργοτέλης να κερδίζει με 4-1 (35’ Νικηφόρος, 52’ Λαμπράκης, 60’ Γωνιωτιάκης,64’ Λαμπράκης-33’  Σκρέκας Α.). Εκείνη την περίοδο ο Εργοτέλης ανέβηκε στη Β’ ενώ τα Τρίκαλα αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα.

Δεύτερη φορά αναμετρήθηκαν στις 18 Ιανουαρίου 2016 στο Παγκρήτιο όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 (71’ Κούρτι-45’ Ναβάρο) για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ήταν η χρονιά που ο Εργοτέλης αποχώρησε κάτι που έγινε την επόμενη του αγώνα με τα Τρίκαλα.

Τρίτη φορά ήταν  στις 18 Φεβρουαρίου του 2018 στο περσινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όπου τα Τρίκαλα πέρασαν νικηφόρα με 2-0 (1’ Σαχινίδης, 91’ Γιαννιτσάνης).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει