Η Μελβούρνη τίμησε την αρκαδική εθελοθυσία

Πληθώρα εκδηλώσεων για την 152 επέτειο  της  αρκαδικής εθελοθυσίας  διοργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης – Αυστραλίας  στα πλαίσια του   «Φεστιβάλ Αρκάδεια 2018».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους δυο χοροδιδάσκαλοι από τον  Λαογραφικό Όμιλο «ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ» και συγκεκριμένα ο κ. Μανώλης Τζανιδάκης και η κα Χριστίνα Σταματάκη από το Ρέθυμνο της Κρήτης οι οποίοι για πάνω από έναν μήνα μεταλαμπάδευαν τους χορούς της Κρήτης  στα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης αλλά γενικότερα στα Ελληνόπουλα της Μελβούρνης και όχι μόνο.

Η παρουσία τους βοήθησε τα Κρητικόπουλα να πάρουν την εθνική τόνωση που χρειάζεται η τρίτη και τέταρτη  γενιά  Ελληνόπουλων  στη μακρινή Αυστραλία.

Τις εκδηλώσεις επίσης κάλυψαν καλλιτεχνικά  δυο άξιοι  καλλιτέχνες  από  την Κρήτη προσκαλεσμένοι της  Παγκρήτιας Ένωσης  Μελβούρνης. Ο Δημήτρης Βερεράκης από τον Κρουσώνα Ηρακλείου  στη Λύρα και το τραγούδι και ο Νίκος Λαυρεντάκης  από τη Νεάπολη Λασιθίου  στο λαγούτο  οι  οποίοι  όχι μόνο μάγεψαν  με τους ήχους της  κρητικής μουσικής  αλλά έδωσαν μαθήματα ήθους, ανθρωπιάς  και  αξιοπρέπειας κατά  την παραμονή  τους  στην Αυστραλία  τόσο  στη Μελβούρνη όσο και  στο Σύδνεϋ.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η πανηγυρική χοροεσπερίδα που πραγματοποιήθηκε  στο ”Κρητικό Χωριό” της  Μελβούρνης  με την παρουσία άνω των 400 ατόμων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει